Αλάσκα: Σεισμός 8,2 Ρίχτερ -Aκυρώθηκε η προειδοποίηση για τσουνάμι (upd)

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αλάσκα: Σεισμός 8,2 Ρίχτερ -Aκυρώθηκε η προειδοποίηση για τσουνάμι (upd)
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Το αμερικανικό κέντρο προειδοποίησης τσουνάμι προειδοποίησε ότι ενδέχεται να προκληθεί τσουνάμι στο νησί Γκουάμ και τις Βόρειες Μαριάνες Νήσους λόγω του σεισμού.

Σεισμός μεγέθους 8,2 βαθμών σημειώθηκε στα ανοικτά της χερσονήσου της Αλάσκας, ανακοίνωσε το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS).

Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 35 χιλιόμετρα, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Οι προειδοποιήσεις για τσουνάμι ανακλήθηκαν, ωστόσο οι αρχές προειδοποιούν για ισχυρά, ασηνύθιστα ρεύματα που ενδέχεται να συνεχιστούν για πολλές ώρες.

Το Ευρωπαϊκό- Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) εκτίμησε το μέγεθος του σεισμού στους 8 βαθμούς και το εστιακό του βάθος στα 10 χιλιόμετρα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Η δημογραφική συρρίκνωση «ροκανίζει» τα τετραγωνικά των ακινήτων - Γιατί οι Έλληνες προτιμούν μικρότερα σπίτια

Στο 2027 η εκλογική βελόνα Μητσοτάκη - Οι «φυτευτοί» στα αποκαλυπτήρια του «κόμματος Καρυστιανού» - Τα νεύρα στο ΠΑΣΟΚ με την Άννα

Στεγαστική κρίση: Τα μοντέλα Ισπανίας, Ιρλανδίας και Κροατίας δείχνουν τον δρόμο

Φόρτωση BOLM...
reader insider