Ελλάδα
23-07-2021 | 10:08

Κεραμέως: Εκπαιδευτικοί, φοιτητές, μαθητές, εμβολιαστείτε - Στόχος η διά ζώσης διδασκαλία

Newsroom
Μοιράσου το
Κεραμέως: Εκπαιδευτικοί, φοιτητές, μαθητές, εμβολιαστείτε - Στόχος η διά ζώσης διδασκαλία
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Έκκληση να εμβολιαστούν απηύθυνε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μιλώντας στην ΕΡΤ σε εκπαιδευτικούς, φοιτητές και μαθητές άνω των 15 ετών, τονίζοντας πως είναι προτεραιότητα η δια ζώσης εκπαίδευση από τον Σεπτέμβριο.

Η κ. Κεραμέως σχολίασε ότι από την αρχή που κλήθηκαν οι εκπαιδευτικοί για εμβολιασμό υπήρξε άμεση ανταπόκριση, ωστόσο τα ποσοστά είναι χαμηλά και θα πρέπει να εμβολιαστούν άμεσα. Επεσήμανε ότι στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση έχει εμβολιαστεί το 70% ενώ είναι μεγαλύτερο το ποσοστό στις άλλες βαθμίδες.

Η υπουργός Παιδείας υπογράμμισε ότι προτεραιότητά τους είναι η δια ζώσης εκπαίδευση από τον Σεπτέμβριο, προσθέτοντας ότι έχουν στη φαρέτρα τους από την περασμένη σχολική χρονιά πολύ σημαντικά εργαλεία, με σημαντικότερο το εμβόλιο, το οποίο μπορεί να μας προστατεύσει απέναντι στην Covid-19.

Όσον αφορά τον εμβολιασμό των παιδιών άνω των 12 ετών, η κ. Κεραμέως είπε ότι αναμένουν τις εισηγήσεις των ειδικών και πως όλες οι διαδικασίες είναι σε πλήρη εξέλιξη και σύντομα θα αποσαφηνιστεί το θέμα.

Σε ερώτηση για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, η υπουργός σημείωσε πως γίνεται μια πρωτοφανής και χυδαία εργαλειοποίηση των υποψηφίων από την αξιωματική αντιπολίτευση που λέει ότι «κόβονται». Όταν έχεις κάποιες εκατοντάδες υποψηφίων που έχουν γράψει καλύτερα από σένα, είναι λογικό να μην έχεις όλες τις επιλογές που θα ήθελες. Μας ενδιαφέρει τα παιδιά μας να έχουν επιλογές. Να τηρούνται οι ακαδημαϊκές προϋποθέσεις και να ανέβει το κύρος των σπουδών», τόνισε.

Επίσης ανακοίνωσε ότι ξαναμπαίνει ο επαγγελματικός προσανατολισμός σε όλα τα σχολεία από τον Σεπτέμβριο.

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.