Κικίλιας: Οικονομικά κίνητρα σε γιατρούς-φαρμακοποιούς για τον εμβολιασμό πολιτών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κικίλιας: Οικονομικά κίνητρα σε γιατρούς-φαρμακοποιούς για τον εμβολιασμό πολιτών
Νέα κίνητρα σε γιατρούς και φαρμακοποιούς εξήγγειλε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, έτσι ώστε να πειστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες να εμβολιαστούν.

Νέα κίνητρα σε γιατρούς και φαρμακοποιούς εξήγγειλε μιλώντας στο Open, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, έτσι ώστε να πειστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες να εμβολιαστούν. «Φτάσαμε τα 10 εκατομμύρια εμβολιασμούς και τώρα πρέπει να πείσουμε και τους υπόλοιπους συμπολίτες μας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

O κ. Κικίλιας τόνισε ότι οι φαρμακοποιοί και οι γιατροί θα πιστώνονται 10 ευρώ στον λογαριασμό τους όταν θα κλείνουν ένα ραντεβού για εμβολιασμό. Επίσης, όπως σημείωσε, το ποσό που θα πιστώνεται σε γιατρούς που εμβολιάζουν ασθενείς στο ιατρείο τους αυξάνεται από 3 ευρώ στα 20 ευρώ. Ακόμα, 50 ευρώ θα δίνονται σε όλους τους γιατρούς που θα εμβολιάζουν κατάκοιτους ασθενείς στο σπίτι τους.

«Η καμπάνια και η γενική προσπάθεια είχε πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα και τώρα πάμε πόρτα-πόρτα. Και είμαι πεπεισμένος και στις τοπικές κοινωνίες, στις κωμοπόλεις, στα χωριά, στις γειτονιές μας, οι φαρμακοποιοί έχουν τους ανθρώπους αυτούς οι οποίοι ενδεχομένως θα φοβήθηκαν», σχολίασε ο υπουργός.

«Η κυβέρνηση δείχνει εμπιστοσύνη στους υγειονομικούς και καλεί όλους τους συμπολίτες μας να πάνε να εμβολιαστούν, καθώς η μετάλλαξη Δέλτα είναι επιθετική και διασπείρεται εύκολα», ανέφερε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και πρόσθεσε ότι ο εμβολιασμός λειτουργεί, γι' αυτό και δεν είναι γεμάτες σήμερα οι ΜΕΘ.

«Τους καλώ να συμμετέχουν σε αυτήν την προσπάθεια. Να πείσουμε όσο παραπάνω συμπολίτες μας, από αυτούς που έχουν απομείνει και δεν έχουν εμβολιαστεί, είτε επειδή φοβήθηκαν, είτε επειδή δεν είχαν καλή ενημέρωση, είτε επειδή παραπληροφορήθηκαν στο διαδίκτυο, είτε επειδή δεν έφτασε κανείς στο επίπεδο να τους μιλήσει σε προσωπικό επίπεδο, πόρτα-πόρτα, ένας- ένας. Τους ζητώ, λοιπόν, να το κάνουν αυτό από εδώ και πέρα».

Όπως υπογράμμισε ο κ. Κικίλιας, το ΕΣΥ πιέστηκε αλλά απέδειξε ότι αντέχει και θα αντέξει.

Σε άλλο μήκος κύματος ο ΣΥΡΙΖΑ

«Στον ΣΥΡΙΖΑ αντιπολιτεύονται τον εαυτό τους, η κοινωνία είναι σε άλλο μήκος κύματος. Η Κυβέρνηση όχι μόνο δεν παρακάμπτει τη Βουλή, αλλά βλέπετε ότι θεσμικά περνάει από το ελληνικό Κοινοβούλιο κάθε σοβαρό θέμα, εμβολιασμών, Δημόσιας Υγείας, διαχείρισης της κρίσης» δήλωσε ο υπουργός για την κριτική που δέχεται η κυβέρνηση για τους χειρισμούς της, ενώ είπε πως εδώ και δύο χρόνια η αντιπολίτευση προσπαθεί να κερδοσκοπήσει κομματικά πάνω στην πανδημία.

Ευεργετικά τα εμβόλια

«Το εμβόλιο έχει κρατήσει χαμηλά τα νούμερα αυτών οι οποίοι νοσηλεύονται, τα οποία αυξάνονται σιγά-σιγά στις Κλινικές μας, όχι ακόμα στις ΜΕΘ. Τι πιο μεγάλο παράδειγμα για να εμβολιαστούμε για να προστατεύσουμε τις ζωές μας», είπε ο κ. Κικίλιας παροτρύνοντας και άλλους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν.

«Αν μπορούσα, θα έπαιρνα από το χέρι κάθε συμπολίτη μας, να τον πάω σε μια Μονάδα Εντατικής Θεραπείας να δει τι σημαίνει να διασωληνώνεται ένας συμπατριώτης μας και η οικογένειά του να είναι απ’ έξω και να μην μπορεί ούτε να του μιλήσει. Να του δείξω πόσο βασανιστικό είναι, αντί να έχει ένας άνθρωπος αέρα στους πνεύμονές του, να μην μεταβολίζει και να πνίγεται στα υγρά του και τι ζημιά κάνει αυτός ο ιός».

Καθαρή η στάση της Εκκλησίας

Τέλος, υπογράμμισε ότι Εκκλησία στέκεται δίπλα μας με ειλικρινή και θαρραλέα στάση, υπενθυμίζοντας ότι τρεις μητροπολίτες ήδη έχουν χαθεί από τον κορονοϊό και χαρακτήρισε τολμηρή και καθαρή τη στάση της υπέρ του εμβολιασμού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider