ΕΕ - ​Μπορέλ: Η Κίνα να αναλάβει δράση κατά των χάκερ στην επικράτεια της

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΕ - ​Μπορέλ: Η Κίνα να αναλάβει δράση κατά των χάκερ στην επικράτεια της
Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ότι η ΕΕ επαναλαμβάνει την αποφασιστικότητα να συνεχίσει την αντιμετώπιση κακόβουλης συμπεριφοράς στον κυβερνοχώρο.

«Να «αναλάβει δράση κατά των κακόβουλων δραστηριοτήτων στον κυβερνοχώρο που πραγματοποιούνται από την επικράτειά της», καλεί την Κίνα με ανακοίνωσή του ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ.

«Η παραβίαση και η εκμετάλλευση του διακομιστή Microsoft Exchange υπονόμευαν την ασφάλεια και την ακεραιότητα χιλιάδων υπολογιστών και δικτύων παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων των κρατών μελών και των θεσμικών οργάνων της ΕΕ», αναφέρει ο Ζοζέπ Μπορέλ, υπογραμμίζοντας ότι «επιτρέπει την πρόσβαση σε σημαντικό αριθμό χάκερ που συνεχίζουν να εκμεταλλεύονται την παραβίαση μέχρι σήμερα. Αυτή η ανεύθυνη και επιβλαβής συμπεριφορά είχε ως αποτέλεσμα κινδύνους ασφαλείας και σημαντική οικονομική απώλεια για τα κυβερνητικά μας ιδρύματα και τις ιδιωτικές εταιρείες μας, και έχει δείξει σημαντικές διαρροές και συστημικές επιπτώσεις για την ασφάλεια, την οικονομία και την κοινωνία μας γενικά».

«Εντοπίσαμε επίσης κακόβουλες δραστηριότητες στον κυβερνοχώρο με σημαντικές επιπτώσεις που στοχεύουν κυβερνητικά όργανα και πολιτικούς οργανισμούς στην ΕΕ και τα κράτη μέλη, καθώς και βασικές ευρωπαϊκές βιομηχανίες», επισημαίνει ο Ύπατος Εκπρόσωπος.

Επιπροσθέτως, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ότι η ΕΕ επαναλαμβάνει την αποφασιστικότητα να συνεχίσει την αντιμετώπιση κακόβουλης συμπεριφοράς στον κυβερνοχώρο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider