Η Ρωσία απαγορεύει τον ιστότοπο ερευνητικής δημοσιογραφίας «Πραέκτ» για λόγους εθνικής ασφαλείας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Ρωσία απαγορεύει τον ιστότοπο ερευνητικής δημοσιογραφίας «Πραέκτ» για λόγους εθνικής ασφαλείας
Η Ρωσία ανακήρυξε σήμερα τον ιστότοπο ερευνητικής δημοσιογραφίας «Πραέκτ» ως «ανεπιθύμητη» οργάνωση.

Η Ρωσία ανακήρυξε σήμερα τον ιστότοπο ερευνητικής δημοσιογραφίας «Πραέκτ» ως «ανεπιθύμητη» οργάνωση, θέτοντας τον εκτός νόμου, με το επιχείρημα ότι συνιστά απειλή για την εθνική ασφάλεια, μεταδίδει το πρακτορείο Interfax.

Οι ρωσικές αρχές χαρακτήρισαν επίσης οκτώ δημοσιογράφους «ξένους πράκτορες» στους οποίους περιλαμβάνονται δημοσιογράφοι του ιστότοπου «Πραέκτ», του ιστότοπου ερευνητικής δημοσιογραφίας «Otkritye media» (Open media) και του ραδιοσταθμού «Svoboda» (Radio Liberty)

Το υπουργείο Δικαιοσύνης, συμπεριέλαβε στο μητρώο των «ξένων πρακτόρων» έξι δημοσιογράφους του ιστότοπου «Πραέκτ», την διευθύντρια σύνταξης του Open Media Γιούλια Γιαρός, καθώς και την δημοσιογράφο του ραδιοσταθμού Radio Liberty Ελιζαβέτα Μαγιότναγια.

Συνολικά το μητρώο «ξένων πρακτόρων» του υπουργείου Δικαιοσύνης περιλαμβάνονται 28 μέσα ενημέρωσης και δημοσιογράφοι. Μέχρι σήμερα στον εν λόγω κατάλογο υπήρχαν πέντε άτομα. Ο γνωστός ακτιβιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Λεβ Πανομαριόφ, η δημοσιογράφος Λιουντμίλα Σαβίτσκαγια , ο δημοσιογράφος Σεργκέι Μαρκέλοφ, ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας «Επαρχία Πσκόφ» Ντενίς Καμαλιάγκιν καθώς και η ζωγράφος και φεμινίστρια Ντάρια Απαχόντσιτς.

Στο κατάλογο των «ανεπιθύμητων» οργανώσεων περιλαμβάνονται 40 οργανώσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider