Ρωσία: Κανείς επιζώντας από τους 28 επιβαίνοντες στο αεροπλάνο που συνετρίβη - Τα 3 σενάρια που εξετάζει η ανάκριση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρωσία: Κανείς επιζώντας από τους 28 επιβαίνοντες στο αεροπλάνο που συνετρίβη - Τα 3 σενάρια που εξετάζει η ανάκριση
Ένα ρωσικό αεροπλάνο AN-26 με 28 επιβαίνοντες συνετρίβη στη χερσόνησο Καμτσάτκα στη ρωσική άπω ανατολή.

Ρωσικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης εντόπισαν το σημείο στο οποίο ένα αεροπλάνο Antonov An-26 συνετρίβη στη θάλασσα.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, τα συντρίμια ανήκουν στο ρωσικό αεροπλάνο με τους 28 επιβαίνοντες, η τύχη του οποίου αγνοούνταν στη ρωσική άπω ανατολή. Δεν υπάρχουν επιζώντες από την συντριβή όπως μετέδωσαν τα πρακτορεία Interfax και RIA, επικαλούμενα πηγές των συνεργείων διάσωσης.

Πλοία καταπλέουν στο σημείο της συντριβής, έκαναν γνωστό οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, σύμφωνα με το RIA.

Συγκεκριμένα, το αεροπλάνο τύπου AN-26, είχε 28 επιβαίνοντες, 22 επιβάτες, μεταξύ των οποίων ένα παιδί, και 6 μέλη πληρώματος. Σύμφωνα με το Bloomberg, το αεροσκάφος κατευθυνόταν στην κωμόπολη Παλάνα κοντά στην ακτή της Οχοτσκικής θάλασσας, από την πόλη Petropavlovsk-Kamchatsky και έκανε απόπειρα προσγείωσης, ενώ έχασε την επαφή με τον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας. Στην περιοχή επικρατούσε νέφωση την ώρα του δυστυχήματος, μετέδωσε το Ιντερφάξ επικαλούμενο το τοπικό μετεωρολογικό κέντρο.

Η δήμαρχος της Παλάνα Όλγκα Μοχίρεβα ήταν μεταξύ των επιβατών, δήλωσαν τοπικές αρχές, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS.

Το αεροπλάνο είχε ναυπηγηθεί το 1982.

Τρία σενάρια για την συντριβή του αεροσκάφους

Η ανάκριση εξετάζει τρία πιθανά αίτια της συντριβής του επιβατικού αεροσκάφους An-26 στην Καμτσάτκα, ανακοίνωσε η Ανακριτική Επιτροπή της Ρωσίας.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε εξετάζει αν η συντριβή του αεροσκάφους οφείλεται στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, σε τεχνική βλάβη στο αεροσκάφος ή σε λάθος του πληρώματος.

Σύμφωνα με την Ανακριτική Επιτροπή, στο αεροσκάφος επέβαιναν 22 επιβάτες και 6 μέλη του πληρώματος.

Στο τόπο του αεροπορικού δυστυχήματος έφθασε ομάδα ανακριτών, ελήφθησαν δείγματα του καυσίμου, κατασχέθηκαν το σχέδιο πτήσης και τα σχετικά έγγραφα της εταιρείας στην οποία ανήκε το αεροσκάφος, ενώ λαμβάνονται καταθέσεις από μάρτυρες του συμβάντος.

Το ρωσικό πρακτορείο TASS, επικαλούμενο τις υπηρεσίες εκτάκτων περιστατικών, μετέδωσε ότι σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες αιτία της συντριβής του αεροσκάφους ήταν το λάθος του πληρώματος σε συνθήκες κακής ορατότητας.

Οι υπηρεσίες εκτάκτων περιστατικών, ανέφεραν ότι το πλήρωμα δεν είχε αναφέρει κάποια τεχνικά προβλήματα στο αεροσκάφος και πως πριν την αναχώρηση του το αεροσκάφος είχε ελεγχθεί.

Το αεροσκάφος συνετρίβη σε βραχώδη περιοχή, και τα συντρίμμια του διασκορπίσθηκαν στην Οχοτσκική Θάλασσα, σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από την κωμόπολη Παλάνα, όπου κατευθυνόταν

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ - ΜΠΕ και το Bloomberg.

Φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider