Διεθνή
05-07-2021 | 17:19

Η Κομισιόν κινεί διαδικασίες ενάντια στην Ουγγαρία για τον ομοφοβικό νόμο

Newsroom
Μοιράσου το
Η Κομισιόν κινεί διαδικασίες ενάντια στην Ουγγαρία για τον ομοφοβικό νόμο
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ετοιμάζεται να κινήσει διαδικασία επί παραβάσει της κοινοτικής διαδικασίας, κατά της Ουγγαρίας, σχετικά με τον πρόσφατο ομοφοβικό νόμο, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σήμερα η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Επιτροπής Ντάνα Σπινάντ.

Σύμφωνα με την Ντάνα Σπινάντ, η Επιτροπή ετοιμάζεται να στείλει προειδοποιητική επιστολή στην Ουγγαρία που είναι το πρώτο βήμα της διαδικασίας επί παραβάσει. «Δεν θα καθίσουμε για πολύ χωρίς να αναλάβουμε δράση προς χώρες που δεν σέβονται την ισότητα, τα θεμελιώδη δικαιώματα, τις αξίες της Συνθήκης της ΕΕ και τους ευρωπαϊκούς νόμους", δήλωσε η εκπρόσωπος, χωρίς ωστόσο να δώσει λεπτομέρειες για τις προθεσμίες.

Υπενθυμίζεται ότι στις 24 Ιουνίου ο Επίτροπος Δικαιοσύνης Ντιντιέ Ρέιντερς και ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν είχαν στείλει επιστολή τις ουγγρικές αρχές, ζητώντας εξηγήσεις σχετικά με τον αμφιλεγόμενο ουγγρικό νόμο που στοχεύει στην απαγόρευση της προώθησης της ομοφυλοφιλίας. Στις 30 Ιουνίου η Ουγγαρία έστειλε απαντητική επιστολή στην Επιτροπή, η οποία βρίσκεται υπό εξέταση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.