Ρωσία: Τρίτη συνεχόμενη μέρα με ρεκόρ ημερησίων θανάτων από τον κορονοϊό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρωσία: Τρίτη συνεχόμενη μέρα με ρεκόρ ημερησίων θανάτων από τον κορονοϊό
Κορονοϊός στη Ρωσία
Οι νέες μολύνσεις της νόσου διαμορφώθηκαν σε 23.543, ο μεγαλύτερος ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων από τις 17 Ιανουαρίου,

Για τρίτο συνεχόμενο 24ωρο, η Ρωσία κατέγραψε νέο ρεκόρ ημερησίων θανάτων από τον κορονοϊό με 672 άτομα να χάνουν τη ζωή τους την τελευταία μέρα, σύμφωνα με τα στοιχεία του εθνικού συντονιστικού κέντρου για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Το σύνολο των νεκρών από τον κορονοϊό στη Ρωσία έφτασε τους 135.886 μέχρι σήμερα.

Οι νέες μολύνσεις διαμορφώθηκαν σε 23.543, ο μεγαλύτερος ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων από τις 17 Ιανουαρίου, ενώ μόνο στη Μόσχα βεβαιώθηκαν 7.597 μολύνσεις, πολλές εκ των οποίων αφορούν τη μετάλλαξη Δέλτα.

Το σύνολο των κρουσμάτων κορονοϊού στη Ρωσία έφτασε τα 5.538.142.

Σημειώνεται πως νοσοκομεία στη Μόσχα θα αρχίσουν σήμερα να προσφέρουν ενισχυτικές δόσεις εμβολίων έναντι της νόσου, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης, Σεργκέι Σομπγιάνιν.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες ότι ο επανεμβολιασμός θα ξεκινήσει την 1η Ιουλίου, όπως μετέδωσαν ειδησεογραφικά πρακτορεία, με τη Ρωσία να γίνεται μια από τις πρώτες χώρες στον κόσμο που ξεκινά επισήμως πρόγραμμα ενισχυτικών δόσεων για τους ήδη εμβολιασμένους.

Ο δήμαρχος της Μόσχας είπε ότι ο επανεμβολιασμός είναι διαθέσιμος με τα τέσσερα καταχωρισμένα εμβόλια, αλλά ότι το σκεύασμα Sputnik V και το μονοδοσικό Sputnik-Light αρχικά θα χρησιμοποιηθούν σε οκτώ κλινικές σε όλη την πόλη.

Το υπουργείο Υγείας εξέδωσε χθες νέους κανονισμούς συστήνοντας επισήμως τον επανεμβολιασμό, σύμφωνα με ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider