Euro 2020: Πάνω από 1.500 Σκωτσέζοι νοσούντες με Covid-19 βρέθηκαν στο Λονδίνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Euro 2020: Πάνω από 1.500 Σκωτσέζοι νοσούντες με Covid-19 βρέθηκαν στο Λονδίνο
Euro2020
Πολλοί εξ αυτών βρέθηκαν στο Λονδίνο για τον αγώνα της 18ης Ιουνίου με την Αγγλία, είτε στις εξέδρες του Γουέμπλεϊ είτε στο κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας.

Περίπου 2.000 άνθρωποι που ζουν στη Σκωτία, παρευρέθηκαν σε εκδηλώσεις που σχετίζονται με το EURO 2020 ενώ είχαν προσβληθεί από κορονοϊό, όπως αποκάλυψαν σήμερα οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές. Πολλοί εξ αυτών βρέθηκαν στο Λονδίνο για τον αγώνα της 18ης Ιουνίου με την Αγγλία, είτε στις εξέδρες του Γουέμπλεϊ είτε στο κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας, ενώ άλλοι παρακολούθησαν ματς στο «Χάμπντεν Παρκ» της Γλασκώβης, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, προκαλώντας εύκολες ανησυχίες για περαιτέρω έξαρση της επιδημίας στη Μεγάλη Βρετανία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η "Public Health Scotland", συνολικά 1.991 άτομα που βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό, παρέστησαν σε εκδηλώσεις του EURO 2020. Μεταξύ αυτών, 1.294 άνθρωποι ταξίδεψαν στο Λονδίνο και οι 397 εξ αυτών βρέθηκαν στις εξέδρες του Γουέμπλεϊ για τον αγώνα Αγγλία-Σκωτία. Οι αντίστοιχοι αριθμοί για τα ματς στο «Χάμπντεν Παρκ» είναι σαφώς χαμηλότεροι, καθώς θετικοί βρέθηκαν 38 θεατές του αγώνα με την Κροατία και 37 που παρακολούθησαν το παιχνίδι με την Τσεχία. Τα υπόλοιπα περιστατικά σχετίζονται με άτομα που βρέθηκαν στη fanzone της Γλασκώβης ή είδαν τους αγώνες σε δημόσιους χώρους (π.χ. παμπ) ή σε σπίτια με φίλους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider