Ελλάδα
28-06-2021 | 15:02

Δίπλωμα οδήγησης: Εξετάσεις και τις Κυριακές - Καταγράφηκε μεγάλη συμμετοχή

Newsroom
Μοιράσου το
σχολή οδηγών
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Με τη συμμετοχή 360 υποψηφίων οδηγών ξεκίνησαν χτες, Κυριακή 27 Ιουνίου, οι θεωρητικές εξετάσεις και τις Κυριακές, στο πλαίσιο της σχετικής εντολής του Περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Πατούλη, ώστε να διευκολυνθούν οι υποψήφιοι που βρίσκονται στις λίστες αναμονής μετά την πολύμηνη αναστολή των εξετάσεων λόγω κορωνοϊού.  

«Για άλλη μια φορά το ανθρώπινο δυναμικό της Περιφέρειας με ευσυνειδησία προθυμία και υψηλό αίσθημα καθήκοντος, απέδειξε τη προσήλωσή του στον κοινό μας στόχο για αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση του πολίτη. Περιφέρεια και εργαζόμενοι προχωράμε μαζί για να αλλάξουμε την Αττική» επισήμανε ο Γ. Πατούλης και πρόσθεσε: «Με την ενεργό συμμετοχή τους στις εξετάσεις αγνόησαν στην πράξη αντιλήψεις, συμπεριφορές και πρακτικές που υπηρετούν κομματικές και συνδικαλιστικές σκοπιμότητες».  

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών και Επικοινωνιών, Βασίλη Γιαννακόπουλου, οι εξετάσεις τις Κυριακές θα διενεργούνται μέχρι και τον μήνα Σεπτέμβριο, υπό την προϋπόθεση λήψης όλων των απαραίτητων μέτρων για την αδιάβλητη και την ομαλή διεξαγωγή τους καθώς και όλων των έκτακτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας.  

Παράλληλα, ο κ. Γ. Πατούλης, χαιρετίζει την κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) με την οποία έγινε αποδεκτή πρόταση Περιφέρειας Αττικής και Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών για αύξηση της πληρότητας της χωρητικότητας των αιθουσών εξέτασης.

Με την ΚΥΑ αυξάνεται στο 75% (από 50%), ενώ θα διενεργούνται υποχρεωτικά self test έως και 24 ώρες πριν την εξέταση για τους υποψηφίους και τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα για τους εξεταστές, όπως είχε ζητήσει με σχετική επιστολή ο Περιφερειάρχης Αττικής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.