Ελλάδα
28-06-2021 | 11:15

Meteo: Μικρή αλλά πρόσκαιρη πτώση της θερμοκρασίας σήμερα

Newsroom
Μοιράσου το
Meteo: Μικρή αλλά πρόσκαιρη πτώση της θερμοκρασίας σήμερα
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Μικρή πτώση θα παρουσιάσουν στη χώρα μας οι μέγιστες θερμοκρασίες σήμερα, η οποία, όμως, θα είναι πρόσκαιρη, σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Παρά την πτώση, η θερμοκρασία θα διατηρηθεί για έβδομη διαδοχική ημέρα σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, αφού οι θερμές αέριες μάζες θα παραμείνουν πάνω από την περιοχή μας. Η θερμοκρασία στη χώρα μας στο επίπεδο των 850 hPa (σε ύψος περίπου 1.500 μέτρων) θα είναι έως και εννέα βαθμούς υψηλότερη από τη μέση κλιματική τιμή (δηλαδή τα κανονικά για την εποχή επίπεδα). Έντονο θα είναι κατά τόπους το αίσθημα δυσφορίας και σήμερα, ιδίως στα αστικά κέντρα, ενώ αυξημένες θα είναι ξανά οι συγκεντρώσεις σκόνης.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, σήμερα Δευτέρα οι μέγιστες θερμοκρασίες στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά θα φτάσουν τοπικά τους 37-39 ⁰C, ενώ στα βόρεια τους 35-36 ⁰C. Στα νησιωτικά τμήματα οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα φτάνοντας στο Ανατολικό Αιγαίο τους 36-38 ⁰C και τοπικά στην Κρήτη έως τους 39 ⁰C, στις Κυκλάδες τους 34-35 ⁰C και στο Ιόνιο τους 35-37 ⁰C.

Επιπλέον, τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες σήμερα στα κεντρικά, βόρεια ορεινά τμήματα, αλλά και στα ορεινά της Πελοποννήσου αναμένονται τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ υπάρχει πιθανότητα τοπικών χαλαζοπτώσεων στα ορεινά της Πελοποννήσου και της Κεντρικής Στερεάς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.