Φλαμπουράρης: Η επίθεση ήταν τρομοκρατική

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Φλαμπουράρης: Η επίθεση ήταν τρομοκρατική

Επίθεση εμπρηστών σημειώθηκε την 00.15 μετά τα μεσάνυχτα στο σπίτι του υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη, στην οδό Βουλγαροκτόνου 74 στα Εξάρχεια.

'Αγνωστοι τοποθέτησαν στην είσοδο του σπιτιού ένα πλαστικό μπιτόνι βενζίνης, με προσανάμματα τζακιού, μέσα σε μια νάιλον σακούλα και έβαλαν φωτιά. Απο τις φλόγες προκλήθηκαν ελαφρές ζημιές στην ξύλινη πόρτα, ενώ μαύρισε απο τους καπνούς ένα μπαλκόνι.

Όπως μεταδίδει ο ΑΝΤ1, τόσο η ΕΛΑΣ, όσο και η Πυροσβεστική Υπηρεσία πραγματοποιούν έρευνες, μελετώντας παράλληλα το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας των γύρω κτιρίων.

Ωστόσο, αυτόπτες μάρτυρες έδωσαν αρκετά στοιχεία για την επίθεση. Σύμφωνα με τους ίδιους, νεαροί έριξαν εύφλεκτο υλικό στην ξύλινη είσοδο του σπιτιού και έβαλαν φωτιά. Η πυρκαγiά δεν πήρε διαστάσεις, ενώ η Πυροσβεστική έφθασε εγκαίρως στο σημείο.

Ο ίδιος ο υπουργός Επικρατείας μάλιστα, μιλώνστας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, χαρακτήρισε την επίθεση τρομοκρατική, καταγγέλοντας ότι είναι αποτέλεσμα της επίθεσης που ξεκίνησαν σε βάρος του η διαπλοκή σε συνεργασία με αντιδραστικούς πολιτικούς κύκλους.

«Η επίθεση λάσπης με ψέματα και συκοφαντίες, που ξεκίνησαν διαπλεκόμενα ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ, σε συνεργασία με αντιδραστικούς πολιτικούς κύκλους, είχε την πρώτη της «επιτυχία». Χθές το βράδυ έγινε τρομοκρατική επίθεση στο σπίτι μου, το οποίο επιχείρησαν να κάψουν με ένα μπιτόνι βενζίνη και φωτιά.Η επιλογή μου να κρατήσω μετριοπαθή στάση απέναντι στην επίθεση που δέχομαι έφτασε στα όριά της. Οι βουλευτές που ασχολούνται μαζί μου χωρίς κανένα απολύτως έρεισμα, συντονισμένοι με δημοσιογράφους και άλλα σκοτεινά συμφέροντα, θα πρέπει να συγκρατηθούν και να σταματήσουν αμέσως. Δεν μου αφήνουν πια κανένα περιθώριο παρά να καταφύγω στην ελληνική δικαιοσύνη προκειμένου να απολογηθούν γι΄αυτή την εκστρατεία συκοφάντησης» ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Φλαμπουράρης.

Όπως διευκρίνισε και ο υπουργός από τη φωτιά σημειώθηκαν μικρές υλικές ζημιές στην είσοδο, ενώ ο Αλέκος Φλαμπουράρης και η οικογένειά του δεν βρίσκονταν στο σπίτι την ώρα της επίθεσης.

Την εμπρηστική επίθεση καταδίκασε και ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του, στην οποία υπογράμμιζε πως πρόκειται για «πράξη εκφοβισμού και τρομοκρατίας», η οποία «έρχεται σε συνέχεια της στοχοποίησής του από συγκεκριμένα συστημικά κέντρα που προσπάθησαν το προηγούμενο διάστημα να σπιλώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ με λάσπη και συκοφαντίες», καταλήγοντας πως «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τρομοκρατείται ούτε από προβοκατόρικες ενέργειες, ούτε από τις επιθέσεις των υπαλλήλων της διαπλοκής».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider