Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ-ΕΚΑ - Παρόντες οι πολιτικοί αρχηγοί (pics)

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ-ΕΚΑ - Παρόντες οι πολιτικοί αρχηγοί (pics)
Το «παρόν» στις συγκεντρώσεις για την απεργία έδωσαν οι πολιτικοί αρχηγοί της αντιπολίτευσης.

Στις 11:00 το πρωί ξεκίνησε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΑ στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας ως αντίδραση για το εργασιακό νομοσχέδιο, και ολοκληρώθηκε με μεγάλη μαζικότητα πριν από λίγο.

Σε ανακοίνωση της, η ΓΣΕΕ κάνει λόγο για συμμετοχή άνευ προηγουμένου στη σημερινή 24ωρη απεργία για το εργασιακό νομοσχέδιο, προειδοποιώντας για κλιμάκωση των αντιδράσεων τις επόμενες μέρες

Το «παρών» στις συγκεντρώσεις για την απεργία έδωσε ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάννης Βαρουφάκης.

Με το νομοσχέδιο η κυβέρνηση νομοθετεί «περισσότερες ώρες δουλειάς, μικρότερο μισθό, νομοθετεί να πληρώνονται οι εργαζόμενοι με μισθό», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε ότι μια προοδευτική κυβέρνηση θα έρθει να ανατρέψει αυτές τις ρυθμίσεις του εργασιακού μεσαίωνα και θα επαναφέρει τους εργαζόμενους σε συνθήκες αξιοπρέπειας.

Σε δηλώσεις η πρόεδρος της ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά είπε ότι το νομοσχέδιο μας γυρίζει πίσω τονίζοντας οτι «ανοίγουμε ένα άλλο νέο δρόμο, τον δρόμο της αλλαγής με το πράσινο κοινωνικό συμβόλαιο».

«Η Συνομοσπονδία εξαρχής έχει εκφράσει την έντονη διαφωνία της σχετικά με επίμαχες διατάξεις του εργασιακού νομοσχεδίου, ένα νομοσχέδιο με νομοθετήματα τα οποία, εάν εφαρμοστούν, θα επιφέρουν τεράστιο πλήγμα στην αγορά εργασίας, στη συλλογική αυτονομία, αλλά και στην κοινωνία» αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΓΣΕΕ.

Όπως σημειώνει η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της, το εν λόγω νομοσχέδιο, «μεταξύ άλλων, καταργεί το 8ωρο και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση και φαλκιδεύει το δικαίωμα στην απεργία, καταργεί το ΣΕΠΕ και την αργία της Κυριακής, αυξάνει τις απλήρωτες υπερωρίες και αφήνει ανεξέλεγκτες τις απολύσεις, κ.λπ.».

Λόγω των συγκεντρώσεων είναι κλειστό το κέντρο της Αθήνας.

Με πυρσούς οι πορείες στη Θεσσαλονίκη

«Αυτό το νομοσχέδιο θα καταλήξει στα σκουπίδια», φωνάζουν μέλη του ΠΑΜΕ στην πορεία που πραγματοποιούν αυτή τη στιγμή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο.

Αρχικά προγραμματίστηκε συγκέντρωση με μικροφωνική στο άγαλμα Βενιζέλου, όπου εκατοντάδες διαδηλωτές κρατώντας πανό και πλακάτ ζητούν να μην εφαρμοστεί το νέο νομοσχέδιο εργασίας, κάνοντας λόγο για καταστρατήγηση του οκταώρου και των εργασιακών δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thesstoday.gr, οι διαδηλωτές προηγουμένως διέσχισαν την Εγνατία με κατεύθυνση προς ανατολικά ενώ οι δύο λωρίδες του δρόμου παρέμειναν κλειστές. Στην συνέχεια πέρασαν από την Αγίας Σοφίας και όταν βρέθηκαν στην Τσιμισκη άναψαν πυρσούς προκαλώντας μπλακ αουτ λόγω καθυστερημένης διακοπής της διέλευσης οχημάτων.

Έπειτα βρέθηκαν στο Αμερικανικό προξενείο και η πορεία συνεχίστηκε στην Ίωνος Δραγούμη με κατεύθυνση προς Αγίου Δημητρίου. Αργότερα η πορεία σταμάτησε το πανό μπροστά από την πύλη του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.

Με πληρφορίες από το SKAI και το thesstoday.

Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ-ΕΚΑ - Παρόντες οι πολιτικοί αρχηγοί (pics)
Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ-ΕΚΑ - Παρόντες οι πολιτικοί αρχηγοί (pics)
Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ-ΕΚΑ - Παρόντες οι πολιτικοί αρχηγοί (pics)

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΓΣΕΕ: Το εργασιακό ν/σ έρχεται με στόχο τις ατομικές συμβάσεις εργασίας

Η απεργία στα ΜΜΜ: Μόνο τα λεωφορεία θα κινούνται 9:00-21:00 - Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Κίνηση στους δρόμους - Ποιοι είναι κλειστοί - Δελτίο κυκλοφορίας απο την Τροχαία

gazzetta
gazzetta reader insider insider