Ισπανία: Αρνητικά τεστ PCR για είσοδο σε ταξιδιώτες άνω των 12 ετών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισπανία: Αρνητικά τεστ PCR για είσοδο σε ταξιδιώτες άνω των 12 ετών
Η ισπανική κυβέρνηση προβλέπει να εμβολιάσει όσους είναι 12-17 ετών πριν από την επιστροφή τους στα θρανία για τη νέα σχολική χρονιά τον Σεπτέμβριο.

Οι ισπανικές αρχές αύξησαν σήμερα στα 12 έτη, έναντι των 6 ετών, την κατώτερη ηλικία από την οποία απαιτείται να έχει κάποιος αρνητικό μοριακό τεστ για την COVID-19 για να εισέλθει στην Ισπανία.

"Τα παιδιά κάτω των 12 ετών πρέπει να εξαιρούνται από την υποχρέωση να παρουσιάζουν ένα διαγνωστικό τεστ για SARS-CoV-2 για το ταξίδι τους. Η ηλικία ως εκ τούτου αυξάνεται από τα 6 στα 12 έτη", αναφέρεται στην ισπανική Εφημερίδα της Κυβερνήσεως με σημερινή ημερομηνία, όπου διευκρινίζεται ότι το μέτρο αυτό τίθεται σε ισχύ σήμερα.

Η Ισπανία θα δέχεται το ίδιο τα τεστ PCR με τα τεστ αντιγόνων για αυτούς που είναι άνω των 12 ετών.

Λαμβάνοντας υπόψη τις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία προτείνει την εναρμόνιση των μέτρων για τους ταξιδιώτες στους κόλπους της ΕΕ, η Ισπανία ευθυγραμμίζεται ως εκ τούτου στην κατώτερη ηλικία πρόσβασης στον εμβολιασμό κατά της COVID-19 και στα όρια που έχουν ορίσει οι γειτονικές χώρες.

Στην Ιταλία, ο εμβολιασμός είναι ανοιχτός στους άνω των 12 ετών από την Πέμπτη, ενώ στη Γαλλία όσοι είναι 12-18 ετών θα μπορούν να εμβολιαστούν κατά της COVID-19 από τις 15 Ιουνίου.

Την ίδια ώρα η ισπανική κυβέρνηση προβλέπει να εμβολιάσει όσους είναι 12-17 ετών πριν από την επιστροφή τους στα θρανία για τη νέα σχολική χρονιά τον Σεπτέμβριο.

Εξάλλου άλλο διάταγμα που δημοσιεύτηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ορίζει ότι, όπως ισχύει για τους ταξιδιώτες που φτάνουν αεροπορικώς, η Ισπανία θα επιτρέπει τώρα την είσοδο των ταξιδιωτών που φτάνουν οδικώς αν διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Μέχρι σήμερα, η Ισπανία αξίωνε αρνητικό τεστ PCR που θα είχε γίνει εντός λιγότερων από 72 ώρες για όλους όσοι ήθελαν να περάσουν τα χερσαία σύνορα με τη Γαλλία για να μεταβούν στην Ισπανία.

Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της COVID-19 θα πρέπει τώρα να παρουσιάζουν ένα αρνητικό τεστ PCR ή αντιγόνων.

Με τον όρο εμβολιασμένος, η Ισπανία ορίζει όποιον διαθέτει πιστοποιητικό της χώρας του που έχει εκδοθεί "14 ημέρες μετά την ημερομηνία χορήγησης" της δόσης ολοκλήρωσης του εμβολιασμού του κατά της COVID-19 (14 ημέρες μετά την λήψη της δεύτερης δόσης, εκτός κι αν πρόκειται για μονοδοσικό εμβόλιο).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider