Εκτοξεύθηκαν οι τιμές των εισιτηρίων από Πορτογαλία για Λονδίνο στα 1.000 δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εκτοξεύθηκαν οι τιμές των εισιτηρίων από Πορτογαλία για Λονδίνο στα 1.000 δολάρια
Σύμφωνα με το Skycanner, μια τρίωρη πτήση από το δημοφιλές Faro για τη βρετανική πρωτεύουσα έφτασε να κοστίζει 1.000 δολάρια ή 711 λίρες.

Στα ύψη εκτοξεύθηκαν οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων για Βρετανία από Πορτογαλία, μετά την απόφαση της κυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον να μη βάλει στην πράσινη λίστα τη δεύτερη, απαιτώντας πλέον 10 ημέρες καραντίνας.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, σύμφωνα με το Skycanner, μια τρίωρη πτήση από το δημοφιλές Faro για τη βρετανική πρωτεύουσα έφτασε να κοστίζει 1.000 δολάρια ή 711 λίρες. Έτσι, την επομένη οι επιβάτες θα πρέπει να μείνουν για 10 ημέρες καραντίνας ενώ το ίδιο εισιτήριο κοστίζει 80% φθηνότερα προς το Heathrow.

«Η κυβέρνηση αγνόησε τους επιστήμονες, καταστρέφοντας μεγάλο μέρος των σχεδίων των τουριστών όπως ανέφερε ο δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της EasyJet Plc Johan Lundgren την Πέμπτη. «Αυτή η απόφαση ουσιαστικά αποκόπτει το Ηνωμένο Βασίλειο από τον υπόλοιπο κόσμο.» συμπλήρωσε.

Αξίζει να αναφερθεί πως το υπουργείο Εξωτερικών της Πορτογαλίας ανέφερε χθες πως δεν κατανοεί τη «λογική» πίσω από την απόφαση της Βρετανίας να αφαιρέσει τη χώρα από τη λίστα των «πράσινων χωρών», για τις οποίες δεν απαιτείται να μπαίνουν σε καραντίνα οι ταξιδιώτες μετά την επιστροφή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider