Λύθηκε η απεργία της ΠΕΝΕΝ - Κανονικά φεύγουν τα πλοία από Πειραιά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Λύθηκε η απεργία της ΠΕΝΕΝ - Κανονικά φεύγουν τα πλοία από Πειραιά
Η απεργία είχε κηρυχθεί παράνομη αλλά όχι καταχρηστική.

Τη λήξη της 24ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού ανακοίνωσε από το λιμάνι του Πειραιά ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ Αντώνης Νταλακογιώργος, έπειτα από την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ένωσης και του υπουργείου Ναυτιλίας.

Έτσι, εννέα πλοία, μεταξύ τους και το «blue star delos», θα ξεκινήσουν κανονικά τα δρομολόγιά τους στις 9.00.

Νωρίτερα, το πρωί και ενώ η απεργία είχε κηρυχθεί παράνομη αλλά όχι καταχρηστική, συνδικαλιστές εμπόδισαν το δρομολόγιο να ξεκινήσει (ήταν να αναχωρήσει στις 07:25 το πρωί για Θήρα - Πάρο - Νάξο), με αποτέλεσμα να σχηματιστούν ουρές ταξιδιωτών και κλίμα έντασης.

Ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ Αντώνης Νταλακογιώργος δήλωσε ότι η απεργιακή κινητοποίηση δέχθηκε επίθεση από το υπουργείο και τους εφοπλιστές και κατηγόρησε την «μεγάλη πλειοψηφία των ΜΜΕ» ότι απέκρυψαν και αποσιώπησαν την απεργία. «Γι’ αυτό σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε μια κατάσταση που ούτε θέλαμε, ούτε επιθυμούσαμε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Για σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί από το λιμάνι του Πειραιά 12 δρομολόγια πλοίων.

Σημειώνεται ότι τα υπόλοιπα 12 ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας μετέφεραν την απεργιακή κινητοποίηση τους για την Πέμπτη 10 Ιουνίου, όπου θα πραγματοποιηθούν και οι απεργιακές κινητοποιήσεις από την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ και τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας, Πειραιά.

Σε δήλωση προχώρησε κι υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης:

«Η σημερινή απεργιακή κινητοποίηση, όπως γνωρίζετε, είχε κηρυχτεί παράνομη από τη Δικαιοσύνη. Η επιλογή ενός σωματείου να κινηθεί εκτός του πλαισίου της νομιμότητας, συνιστά λανθασμένη πρακτική, που στρέφεται κατά των επιβατών και δεν υπηρετεί το συνδικαλιστικό κίνημα» αναφέρει.

«Στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, λειτουργήσαμε άμεσα, προκειμένου να αποτραπεί η ταλαιπωρία των επιβατών. Ο στόχος επετεύχθη και τα πλοία ήδη αναχωρούν», σημείωσε ο υπουργός.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Παράνομη αλλά όχι καταχρηστική η εξαγγελθείσα για αύριο 24ωρη απεργία της ΠΕΝΕΝ

Την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας στα πλοία, για την Πέμπτη, εξήγγειλε η ΠΕΝΕΝ

gazzetta
gazzetta reader insider insider