Στ. Κυριακίδου: Μεταξύ των βασικών προτεραιοτήτων της ΕΕ η προετοιμασία για νέες μεταλλάξεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στ. Κυριακίδου: Μεταξύ των βασικών προτεραιοτήτων της ΕΕ η προετοιμασία για νέες μεταλλάξεις
Αναχωρεί για το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ευρωπαία Επίτροπος για την Υγεία και την Τροφική Ασφάλεια, όπου θα συμμετάσχει στη σύνοδο των υπουργών Υγείας της G7.

Αναχωρεί σήμερα για το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ευρωπαία Επίτροπος για την Υγεία και την Τροφική Ασφάλεια, Στέλλα Κυριακίδου, όπου θα συμμετάσχει στη σύνοδο των υπουργών Υγείας της G7. Η Συνάντηση των υπουργών Υγείας της G7 θα πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, στις 3-4 Ιουνίου 2021.

Πριν από τη συνεδρίαση, η Ευρωπαία Επίτροπος τόνισε ότι «ως ομάδα των G7 πρέπει ενωμένα να εργαστούμε για ουσιαστικές αλλαγές σε ένα παγκόσμιο πλαίσιο στον τομέα της υγείας. Πρέπει να αξιοποιήσουμε τη συγκυρία που μας δίνεται εξαιτίας της πανδημίας. Δεν υπάρχει πολυτέλεια του χρόνου για καθυστερήσεις». Προσέθεσε δε το εξής: «Οι βασικές προτεραιότητες για την ΕΕ είναι σαφείς: να ενισχύσουμε την ανάπτυξη εμβολίων και τη στήριξή μας στο COVAX, να αναπτύξουμε ψηφιακά πιστοποιητικά COVID-19 και να πρέπει να προετοιμαστούμε για νέες μεταλλάξεις».

Παράλληλα, η Στέλλα Κυριακίδου σημείωσε ότι η ΕΕ πρέπει να αρχίσει να κοιτάζει πέρα από τη νόσο COVID-19 ώστε να λάβει άμεσα μέτρα «για τη δημιουργία ισχυρών παγκόσμιων δομών για την αντιμετώπιση αριθμού κρίσιμων ζητημάτων, όπως τη μικροβιακή αντοχή».

Η επίτροπος θα πραγματοποιήσει διμερείς συναντήσεις με τον υπουργό Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ, Χαβιέ Μπεσέρα, τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας του Ηνωμένου Βασιλείου Ματ Χάνκοκ, την υπουργό Υγείας του Καναδά Πάτι Χατζού και τον Ιταλό υπουργό Υγείας, Ρομπέρτο Σπεράντσα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: AP

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider