Τουρκία: Επαναλειτουργία της εστίασης με όρους, εν μέσω κάμψης των κρουσμάτων κορονοϊού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τουρκία: Επαναλειτουργία της εστίασης με όρους, εν μέσω κάμψης των κρουσμάτων κορονοϊού
Τα εστιατόρια και οι χώροι εστίασης επαναλειτουργούν, από τις 7 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, με περιορισμένο αριθμό πελατών.

Σε μερική χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό προχωρά η Τουρκία, εν μέσω της υποχώρησης των νέων κρουσμάτων και θανάτων από τη νόσο που σημειώνεται τις τελευταίες μέρες.

Όπως ανακοίνωσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, μετά από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, από αύριο, Τρίτη 1η Ιουνίου, τα εστιατόρια και οι χώροι εστίασης επαναλειτουργούν, από τις 7 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, με περιορισμένο αριθμό πελατών.

Ακόμα, η απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας μέσα στον Ιούνιο θα ισχύει από τις 10 το βράδυ έως τις 5 το πρωί για όλες τις μέρες της εβδομάδας, με εξαίρεση την Κυριακή όπου η απαγόρευση παραμένει στις 5 το απόγευμα.

Ο Ερντογάν ήρε σχεδόν όλους τους κοινωνικούς περιορισμούς τον Μάρτιο, αλλά αναγκάστηκε να αυστηροποιήσει ξανά τα μέτρα τον Απρίλιο, όταν ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων αυξήθηκε σε πάνω από 60.000, κατατάσσοντας την χώρα στην δεύτερη φορά παγκοσμίως σε αριθμό ημερήσιων μολύνσεων. Επιβλήθηκε μερικό lockdown από τα τέλη Απριλίου έως τις 17 Μαΐου.

Σημειώνεται πως για το τελευταίο 24ωρο η Τουρκία κατέγραψε 6.493 νέες μολύνσεις της νόσου, ανεβάζοντας το σύνολο των κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας σε 5.249.404.

Οι νεκροί αυξήθηκαν κατά 122 σε σχέση με την Κυριακή, με το σύνολο των θυμάτων από τη νόσο στην Τουρκία να φτάνει τα 47.527.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider