Tianzhou-2: Το 2022 «ολοκληρώνεται» ο διαστημικός σταθμός της Κίνας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Tianzhou-2: Το 2022 «ολοκληρώνεται» ο διαστημικός σταθμός της Κίνας
Ο πύραυλος Long March 7 εκτοξεύθηκε το Σάββατο και μεταφέρει το Tianzhou-2 στην διαστημική πλατφόρμα Tianhe που αποτελεί τον βασικό κορμό του διαστημικού σταθμού της Κίνας.

Ακόμα ένα σημαντικό κομμάτι του διαστημικού σταθμού της Κίνας ολοκληρώθηκε και αποτελεί το πιο πρόσφατο βήμα της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου, προς την κατάκτηση του διαστήματος.

Ο πύραυλος Long March 7 εκτοξεύθηκε το Σάββατο και μεταφέρει το Tianzhou-2 στην διαστημική πλατφόρμα Tianhe που αποτελεί τον βασικό κορμό του διαστημικού σταθμού της Κίνας.

Στόχος είναι να ολοκληρωθούν 11 αποστολές αυτόν και τον επόμενο χρόνο για να ολοκληρώση την κατασκευή του και να αρχίζει να μεταφέρει αστροναύτες και προμήθειες, αμέσως μετά, ενώ αναμένεται να αρχίσει να λειτουργεί πλήρως από το 2022.

Ο πρώτος διαστημικός σταθμός που κατασκευάζεται αποκλειστικά από το κινεζικό κράτος, θα είναι «ανταγωνιστικός» του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού ο οποίος λειτουργεί με τη συνεργασία των ΗΠΑ, της Ρωσίας, της Ευρώπης, της Ιαπωνίας και του Καναδά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κίνα: Σε τροχιά το πρώτο τμήμα του νέου διαστημικού σταθμού

gazzetta
gazzetta reader insider insider