ΗΠΑ: Η Κίνα δεν έχει εκπληρώσει την «πρώτη φάση» της εμπορικής συμφωνίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Η Κίνα δεν έχει εκπληρώσει την «πρώτη φάση» της εμπορικής συμφωνίας
Για να παραμείνει εντός χρονικού πλαισίου, η Κίνα θα έπρεπε να αγοράσει αγαθά αξίας 64,5 δισ. δολαρίων από τις ΗΠΑ, στους πρώτους 4 μήνες του χρόνου.

Καθώς η εμπορική συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας «μπαίνει» στο δεύτερο έτος, η Κίνα εμφανίζεται να μην έχει προχωρήσει σε αρκετές αγορές για να εκπληρώσει την «πρώτη φάση», σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο διεθνών οικονομικών Peterson.

Οι δύο χώρες «υπέγραψαν» την πρώτη φάση της συμφωνίας τον Ιανουάριο του 2020, μόλις λίγες εβδομάδες πριν «ξεσπάσει» η πανδημία του κορονοϊού . Η συμφωνία προβλέπει πως για να καλυφθούν οι «μειωμένες» εισαγωγές από τις ΗΠΑ το 2017, η Κίνα θα πρέπει να πραγματοποιήσει περισσότερες αγοράς αυξάνοντας το συνολικό κόστος κατά 200 δισ. δολάρια σε προϊόντα και υπηρεσίας, για το 2020 και το 2021.

Για να παραμείνει εντός χρονικού πλαισίου, η Κίνα θα έπρεπε να αγοράσει αγαθά αξίας 64,5 δισ. δολαρίων από τις ΗΠΑ, στους πρώτους 4 μήνες του χρόνου, όμως τα στοιχεία δείχνουν πως μέχρι και τον Απρίλιο είχε κάνει μόλις το 73% του εκτιμώμενου ποσοστού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider