Συνεπιμέλεια: «Όχι» από το Κίνημα Αλλαγής αν διεξαχθεί ψηφοφορία χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνεπιμέλεια: «Όχι» από το Κίνημα Αλλαγής αν διεξαχθεί ψηφοφορία χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ
Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για «κακοποίηση της Δημοκρατίας» από το βήμα της Βουλής.

Το Κίνημα Αλλαγής καταψηφίζει τα άρθρα 7 (εξίσου άσκηση γονικής μέριμνας) και 13 (τεκμήριο χρόνου επικοινωνίας του παιδιού με τον κάθε γονέα), αλλά αν η Βουλή προχωρήσει στη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας (σ.σ. την έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ), χωρίς τη συμμετοχή των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τότε και οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής θα αποχωρήσουν από την ψηφοφορία, όπως ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Κώστας Σκανδαλίδης.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για «κακοποίηση της Δημοκρατίας» από το βήμα της Βουλής, με αφορμή τη συζήτηση επί του νομοσχεδίου για την συνεπιμέλεια των παιδιών.

Ο Αλ.Τσίπρας εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο λειτουργίας της Βουλής εν μέσω πανδημίας και για τη «χρήση ενός Κοινοβουλίου σε καταστολή για να περάσουν με διαδικασίες "ψεκάστε- σκουπίστε- τελειώσαμε" νομοθετήματα κρίσιμα για τη χώρα», όπως και για την «καταιγίδα των απευθείας αναθέσεων», και ζήτησε να μπει «τέρμα στο lockdown της Βουλής».

Συνεχίζοντας, ο Αλ. Τσίπρας έκανε λόγο για "κουκούλωμα" και από τους αρμόδιους υπουργούς που δεν απαντάνε σε επίκαιρες ερωτήσεις, όπως «για το Κέντρο εκπαίδευσης της ΠΑ στη Καλαμάτα» ή για τον αποκλεισμό του ενός τρίτου των εισακτέων φέτος από την εισαγωγή στα πανεπιστήμια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider