ΑΔΕΔΥ: 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 3 Ιουνίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΑΔΕΔΥ: 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 3 Ιουνίου
Σύμφωνα με ανακοίνωση, η απόφαση αυτή αποτελεί ταυτόχρονα πρόταση που απευθύνεται σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Την πραγματοποίηση 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης την Πέμπτη, 3 Ιουνίου 2021, αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ στη χθεσινή συνεδρίασή του, ενάντια στην ψήφιση του νέου εργασιακού νομοσχεδίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η απόφαση αυτή αποτελεί ταυτόχρονα πρόταση που απευθύνεται σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΓΣΕΕ, ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα) για κοινή ημερομηνία γενικής απεργίας.

Παράλληλα, το Γενικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ να αποφασίσει για τις παραπέρα κινητοποιήσεις, αφού εκτιμήσει τις εξελίξεις και αποφάσισε να γίνουν, τις επόμενες μέρες, συλλαλητήρια, συγκεντρώσεις, ενημερωτικές συσκέψεις και γενικές συνελεύσεις, σε όλη τη χώρα. «Το πρώτο συλλαλητήριο στην Αθήνα θα γίνει την Τετάρτη, 26 Μαΐου, στις 18.00, στα Προπύλαια» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Μεταξύ άλλων, η ΑΔΕΔΥ υποστηρίζει στην ανακοίνωσή της ότι το εν λόγω νομοσχέδιο «καταργεί το 8ωρο και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση και φαλκιδεύει το δικαίωμα στην απεργία, καταργεί το Σ.ΕΠ.Ε. και την αργία της Κυριακής, αυξάνει τις απλήρωτες υπερωρίες, αφήνει ανεξέλεγκτες τις απολύσεις, κ.λ.π.».

«Το νομοσχέδιο αυτό δεν πρέπει να κατατεθεί στη Βουλή ούτε να ψηφιστεί. Πρέπει να ανατραπεί» τονίζει η ΑΔΕΔΥ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider