Διεθνή
19-05-2021 | 08:12

Η Κίνα προχωρά προς ένα «ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα»

Newsroom
Μοιράσου το
Η Κίνα προχωρά προς ένα «ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα»
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Το Πεκίνο επιταχύνει την κατάρτιση πολιτικών σε υψηλό επίπεδο και αναφορικά με συγκεκριμένους βιομηχανικούς κλάδους, προκειμένου να προσδιορίσει περισσότερο την κατάρτιση ενός οδικού χάρτη προς ένα ουδέτερο αποτύπωμα του άνθρακα, σύμφωνα με την Επιτροπή Εθνικής Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων της Κίνας.

Η Κίνα καταρτίζει ένα σχέδιο δράσης για να φτάσει στην κορύφωση των εκπομπών άνθρακα μέχρι το 2030, ενώ επεξεργάζεται ειδικά σχέδια σε διαφορετικές βιομηχανίες και τομείς, συμπεριλαμβανομένης της ενέργειας, του χάλυβα, των πετροχημικών και των μεταφορών, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ίδιας επιτροπής, Τζιν Σιαντόνγκ.

Παράλληλα, το Πεκίνο επεξεργάζεται σχέδια για την ανάπτυξη τεχνολογιών χαμηλού αποτυπώματος άνθρακα, αλλά και εξάλειψης της χρήσης του.

Η Κίνα έχει προηγούμενα ανακοινώσει ότι θα προσπαθήσει για να φτάσει στο ανώτερο επίπεδο εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα μέχρι το 2030, επιδιώκοντας να επιτύχει ουδέτερο αποτύπωμα εκπομπών άνθρακα μέχρι το 2060.

Συνεχίζοντας την πορεία της, η χώρα θα προωθήσει την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξή της, επί τη βάσει της καλύτερης χρήσης των φυσικών της πόρων, αλλά και της προώθησης της πράσινης μετεξέλιξης της παραγωγής, αλλά και του τρόπου ζωής, όπως δήλωσε ο Τζιν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.