ΗΠΑ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας... εκατομμυριούχων έξω από το σπίτι του Τζεφ Μπέζος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας... εκατομμυριούχων έξω από το σπίτι του Τζεφ Μπέζος
Ο «Πατριώτες Εκατομμυριούχοι», τα μέλη των οποίων έχουν έσοδα άνω του 1 εκατ. δολαρίων ή έχουν assets άνω των 5 εκατ. δολαρίων κατηγορούν τον Μπέζος για αδιαφορία.

Κάτι πρωτοφανές σημειώθηκε τη Δευτέρα στις ΗΠΑ, όταν δύο γκρουπ εκατομμυριούχων πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το σπίτι του Τζεφ Μπέζος, στη Νέα Υόρκη και στην Ουάσινγκτον.

Οι συγκεντρώσεις οργανώθηκαν από τους «Πατριώτες Εκατομμυριούχους», έναν οργανισμό... εκατομμυριούχων οι οποίοι προωθούν το πρόγραμμα του Τζο Μπάιντεν για την αύξηση της φορολόγησης των εταιρειών και εκατομμυριούχων στις ΗΠΑ, οι οποίοι έχουν έσοδα άνω των 400.000 δολαρίων το έτος. Το πλάνο του Αμερικανού προέδρου προβλέπει πως η αύξηση στη φορολόγηση θα καλύψει μέρος του κόστους της πρότασης για το Σχέδιο Υποδομών και της πρότασης για το Οικογενειακό Πλάνο.

Ο «Πατριώτες Εκατομμυριούχοι», τα μέλη των οποίων έχουν έσοδα άνω του 1 εκατ. δολαρίων ή έχουν assets άνω των 5 εκατ. δολαρίων κατηγορούν τον Μπέζος για αδιαφορία, καθώς η Amazon έχει μακρά ιστορία εκεμετάλλευσης των «παραθύρων» φοροαπαλλαγής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στη δημοσιότητα η φορολογική δήλωση του Τζο Μπάιντεν -Κέρδισε $607.336 πέρυσι

Το νέο σκάφος του Τζεφ Μπέζος κοστίζει $500 εκατ. - Ποιος «κροίσος» έχει το ακριβότερο

gazzetta
gazzetta reader insider insider