Κολομβία: Παραιτήθηκε η υπουργός Εξωτερικών Κλαούντια Μπλουμ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κολομβία: Παραιτήθηκε η υπουργός Εξωτερικών Κλαούντια Μπλουμ
Claudia Blum
Η παραίτηση ακολουθεί εκείνη του υπουργού Οικονομικών, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του με αφορμή τις πολύνεκρες ταραχές στις διαδηλώσεις κατά της φορολογικής μεταρρύθμισης.

Η υπουργός Εξωτερικών της Κολομβίας Κλαούντια Μπλουμ υπέβαλε την παραίτησή της, όπως ανέφερε σε επιστολή της που δόθηκε στη δημοσιότητα από το υπουργείο.

«Είμαι ευγνώμων για την τεράστια εμπιστοσύνη που μου δείξατε όταν με επιλέξατε για αυτόν τον σημαντικό ρόλο», γράφει η Μπλουμ στην επιστολή της προς τον πρόεδρο Ιβάν Ντούκε.

Η παραίτηση της υπουργού Εξωτερικών ακολουθεί εκείνη του υπουργού Οικονομικών Αλμπέρτο Καρασκίλα, ο οποίος υπέβαλε επίσης την παραίτησή του με αφορμή τις πολύνεκρες ταραχές στις διαδηλώσεις κατά της φορολογικής μεταρρύθμισης. Το σχέδιο αυτό τελικά εγκαταλείφθηκε.

Οι βίαιες διαδηλώσεις στην Κολομβία ξεκίνησαν στις 28 Απριλίου με αφορμή αυτό το νομοσχέδιο, που περιλάμβανε και μια πρόταση για αύξηση του ΦΠΑ. Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται, με βασικό αίτημα την εξασφάλιση ενός βασικού εισοδήματος για τους φτωχούς και την απόσυρση της μεταρρύθμισης στον τομέα της υγείας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider