ΚΕΟΣΟΕ: Μάχη με κάθε μέσο για το φόρο στο κρασί

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
ΚΕΟΣΟΕ: Μάχη με κάθε μέσο για το φόρο στο κρασί

Τη μάχη της με κάθε μέσο που διαθέτει προκειμένου να καταργηθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο κρασί, αποφάσισε να δώσει η Κεντρική Συνεταιριστική Ένωση Αμπελοοινικών Προϊοντων (ΚΕΟΣΟΕ).

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της θα απευθυνθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Κομισιόν και άλλους ευρωπαϊκούς θεσμούς ώστε η επιβολή του φόρου να μην ανοίξει την κερκόπορτα άλωσης των εγχωρίως παραγόμενων προιόντων. Όπως διευκρινίζει το ελληνικό κρασί κατανάλωνεται σε ποσοστό 90% στην εγχώρια αγορά.

«Με τη ρύθμιση επιβολής ΕΦΚ με 0,20 ευρώ ανά λίτρο οίνου», σημειώνει, «ουσιαστικά πλήττονται τα χαμηλής κατηγορίας τιμής κρασιά, δηλαδή η λαϊκή κατανάλωση, αφού η σχετική ποσοστιαία αύξηση της τελικής τιμής τους θα είναι πολύ μεγαλύτερη από τη σχετική ποσοστιαία αύξηση των προϊόντων μέσης και υψηλής κατηγορίας τιμής».

Η ΚΕΟΣΟΕ δηλώνει ότι ο αμπελοοινικός κλάδος της χώρας ότι θα αγωνισθεί το επόμενο χρονικό διάστημα σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο για την ακύρωση του νόμου που επιβάλλει φόρο στο ελληνικό κρασί.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Εμείς συζητάμε για 1 ή 1,5 λεπτό φθηνότερο ρεύμα, όταν η αγροτική υφήλιος φλέγεται…

Επιδότηση έως 1.000 ευρώ για την πρόσληψη 10.000 άνεργων γυναικών - Έμφαση σε μητέρες

Ποιες επιχειρήσεις γλιτώνουν τον ΦΠΑ για συναλλαγές στην ΕΕ - Οι βασικές προϋποθέσεις

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider