Ελλάδα
12-05-2021 | 18:29

Β. Κικίλιας: Πάνω από 4 εκατομμύρια εμβολιασμοί - Έως τον Ιούνιο καθολικός εμβολιασμός σε 19 νησιά

Newsroom
Μοιράσου το
Β. Κικίλιας: Πάνω από 4 εκατομμύρια εμβολιασμοί - Έως τον Ιούνιο καθολικός εμβολιασμός σε 19 νησιά
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Την ανακοίνωση της άρσης αναστολής των αδειών του υγειονομικού προσωπικού ανακοίνωσε κατά την ενημέρωση για τον κορονοϊό από το υπουργείο Υγείας ο Β. Κικίλιας. Τόνισε, πως πλέον είναι στο χέρι των ίδιων των μονάδων υγείας να εξασφαλίσουν την εύρυθμη λειτουργία τους.

Για την επιχείρηση Ελευθερία, σημείωσε πως μόνο σήμερα έγιναν περί τους 106.000, ανερχόμενοι σε πάνω 4 εκατομμύρια, με 2,6 εκατομμύρια να έχουν λάβει έστω μία δόση και 1,3 εκατομμύρια να έχουν ολοκληρώσει και τις δύο δόσεις. 97% των πολιτών προσέρχονται στα ραντεβού τους για τον εμβολιασμό. 
Ο υπουργός χαρακτήρισε τομή για παράδειγμα για όλο το δημόσιο τον τρόπο που προσεγγίζει τους πολίτες η επιχείρηση Ελευθερία. 

Συνολικά, η Ελλάδα έχει την 4η θέση στην ΕΕ στους εμβολιασμούς ανά 100.000 κατοίκους, και 8η θέση στους πλήρως εμβολιασμένους.

Καταληκτικά, ο υπουργός είπε πως όσον αφορά την επιχείρηση Γαλάζια Ελευθερία,  έως τα τέλη Ιουνίου αναμένεται να έχουν εμβολιαστεί καθολικά οι πολίτες άνω των 18 ετών σε 19 νησιά. Ήδη, έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία σε 32 νησιά, ενώ σε άλλα 36 νησιά θα έχει ολοκληρωθεί έως τέλη Μαΐου.
 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.