Ειδήσεις | Διεθνή
06-05-2021 | 15:11

Βουτιά 76% στις τουριστικές αφίξεις τον Μάρτιο στην Ισπανία

Newsroom
Μοιράσου το
Ισπανία τουρισμός
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Ο τουρισμός από το εξωτερικό στην Ισπανία μειώθηκε κατά 76% τον Μάρτιο συγκριτικά με ένα χρόνο νωρίτερα όταν στα μέσα του συγκεκριμένου μήνα επιβλήθηκε lockdown, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, το οποίο σημαίνει ότι δεν είναι ακόμα ορατή η ανάκαμψη του κρίσιμου κλάδου από το πλήγμα της COVID-19.

Η Ισπανία, η χώρα με τον δεύτερο υψηλότερο στον κόσμο αριθμό επισκεπτών πριν από την πανδημία, υποδέχθηκε 490.088 ξένους τουρίστες τον Μάρτιο, συγκριτικά με πάνω από 2 εκατ. τον Μάρτιο του 2020, σύμφωνα με την εθνική στατιστική υπηρεσία (INE).

Συγκριτικά με τον προ της πανδημίας Μάρτιο του 2019, ο αριθμός έχει μειωθεί πάνω από 90%, αλλά ήταν υψηλότερος από τους 284.000 τουρίστες που καταγράφηκαν τον Φεβρουάριο.

Εν μέσω αυστηρότερων ταξιδιωτικών περιορισμών με τη Βρετανία, οι Γάλλοι τουρίστες αντικατέστησαν τους Βρετανούς ως η πολυπληθέστερη ομάδα ξένων επισκεπτών στην Ισπανία συγκριτικά με ένα χρόνο νωρίτερα. Πάνω από 109.000 Γάλλοι επισκέφθηκαν την Ισπανία τον Μάρτιο, ενώ μόλις 18.000 Βρετανοί πήγαν στη χώρα.

Ο αριθμός των ξένων τουριστών που επισκέφθηκαν την Ισπανία το 2020 μειώθηκε πάνω από 80% σε επίπεδα που έχουν να καταγραφούν εδώ και σχεδόν μισό αιώνα λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών που επιβλήθηκαν παγκοσμίως για να ανακοπεί η εξάπλωση της πανδημίας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Φωτογραφία: AP 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.