Διεθνή
30-04-2021 | 13:15

Η AstraZeneca καταθέτει αίτημα για έγκριση του εμβολίου στις ΗΠΑ

Newsroom
Μοιράσου το
Η AstraZeneca καταθέτει αίτημα για έγκριση του εμβολίου στις ΗΠΑ
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η AstraZeneca επισπεύδει τη συγκέντρωση δεδομένων του εμβολίου της για τον κορονοϊό προκειμένου να καταθέσει αίτηση για να πάρει έγκριση από την αρμόδια αρχή στις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, προγραμματίζει να καταθέσει αίτηση για την έγκριση του εμβολίου στις ΗΠΑ μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Πάντως, ο όγκος των δεδομένων είναι πολύ μεγάλος, όπως δήλωσαν τη Μεγάλη Παρασκευή, διευθυντικά στελέχη της, καθώς η εταιρεία βρίσκεται αντιμέτωπη με καθυστερήσεις για την αίτησή της.

Πάγκαλος: «Εργαζόμαστε όσο πιο γρήγορα γίνεται»

«Υπάρχουν πολλά περισσότερα δεδομένα, από μία μελέτη της φάσης ΙΙΙ και έτσι εργαζόμαστε όσο πιο γρήγορα γίνεται για να συνθέσουμε τα στοιχεία και να τα καταθέσουμε» δήλωσε ο Μενέλαος Πάγκαλος εκτελεστικός αντιπρόεδρος της BioPharmaceuticals R&D στην AstraZeneca.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας Πασκάλ Σοριότ δήλωσε στη διάρκεια μιας ενημέρωσης, μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου, ότι δεν υπάρχει κάποιο λάθος στα δεδομένα, αλλά ότι τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί έχουν μεγάλο όγκο.

Πρόκειται για μία καθυστέρηση από τα τέλη Μαρτίου, όταν η εταιρεία είχε επίσης δηλώσει ότι θα κατέθετε τα στοιχεία, μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Ο Σοριότ δήλωσε ότι η εταιρεία αναμένει ακόμη ότι θα επιτύχει την παραγωγή 200 εκατομμυρίων δόσεων μέσα στο μήνα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.