«Ανησυχία» για τις κατανομές των πόρων του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Ανησυχία» για τις κατανομές των πόρων του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης»
Θεσσαλονίκη: Προτάσεις για την κατανομή των πόρων του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» θα στείλει η ΠΕΔ-ΚΜ στα αρμόδια υπουργεία.

Αλλαγές για τις κατανομές των πόρων του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» ζητάει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ).

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΕΔ-ΚΜ το θέμα απασχόλησε τα μέλη του ενώ εκφράστηκε ανησυχία καθώς, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της ΠΕΔ, «φαίνεται ότι ευνοούνται κυρίως τα μεγάλα αστικά κέντρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπως και οι Δήμοι που είναι έδρες νομών, οι οποίοι αν και με μικρότερο πληθυσμό από άλλους Δήμους του ίδιου νομού με μεγαλύτερο πληθυσμό, λαμβάνουν μικρότερη χρηματοδότηση έναντι των τελευταίων».

Προκειμένου να υπάρξει δίκαιη κατανομή των πόρων του προγράμματος, τα μέλη του ΔΣ συντάχθηκαν με την ομόφωνη απόφαση- ψήφισμα της ΚΕΔΕ να γίνουν ουσιαστικές αλλαγές ενώ κατέθεσαν και ειδικότερες παρατηρήσεις και προτάσεις, όπως να μην συνυπολογίζεται ο ΦΠΑ στο συνολικό πλαφόν ανά Δήμο στις προτάσεις των έργων, να συνυπολογίζεται με διαφορετικό τρόπο η ίδια συμμετοχή των δήμων, να υπάρξει ιδιαίτερη πρόνοια για τους ορεινούς, νησιωτικούς μικρούς Δήμους, και να ληφθούν υπόψη και τα ιδιαίτερα προβλήματα των αστικών Δήμων.

Το τελικό κείμενο της ΠΕΔΚΜ για τις κατανομές των πόρων του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» θα διαμορφωθεί εντός των επόμενων ημερών και θα σταλεί στα αρμόδια υπουργεία και την ΚΕΔΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πέτσας - Τζιτζικώστας: Ένταξη τριών νέων έργων προϋπολογισμού 28.000.000 ευρώ, στο Πρόγραμμα "Α. Τρίτσης"

gazzetta
gazzetta reader insider insider