Ινδία: Ξεπέρασαν τους 200.000 νεκροί, πάνω από 18 εκατ. κρούσματα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ινδία: Ξεπέρασαν τους 200.000 νεκροί, πάνω από 18 εκατ. κρούσματα
Τα θύματα της πανδημίας του νέου κορονοϊού στην Ινδία ξεπέρασαν σήμερα το όριο των 200.000.

Τα θύματα της πανδημίας του νέου κορονοϊού στην Ινδία ξεπέρασαν σήμερα το όριο των 200.000.

Για πρώτη φορά, οι θάνατοι ασθενών με την COVID-19 μέσα σε 24 ώρες ξεπέρασαν το επίπεδο των τριών χιλιάδων, ανήλθαν σε 3.293, με τον απολογισμό της πανδημίας μέχρι εδώ να φθάνει τους 201.187 νεκρούς, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα που έδωσε στη δημοσιότητα το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας.

Αρκετοί ειδικοί φοβούνται ότι τα επίσημα στοιχεία είναι υποτιμημένα σε σχέση με την πραγματικότητα στο κράτος του 1,3 δισεκ. κατοίκων.

Ταυτόχρονα, η Ινδία κατέγραψε νέο παγκόσμιο ρεκόρ κρουσμάτων του SARS-CoV-2, με 360.960 να επιβεβαιώνονται εργαστηριακά σε 24 ώρες και το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί να ξεπερνά πλέον τα 18 εκατομμύρια. Τα έξι εκατομμύρια έχουν διαγνωστεί πριν καν συμπληρωθεί ένας μήνας, τον Απρίλιο.

Η έκρηξη του αριθμού των κρουσμάτων, που αποδίδεται κυρίως σε μια πιο μολυσματική παραλλαγή του νέου κορονοϊού και στις πολιτικές και θρησκευτικές συγκεντρώσεις με τη συμμετοχή συχνά δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων, έχει προκαλέσει χάος στα νοσοκομεία, όπου πλέον οι ελλείψεις – σε κλίνες, σε φάρμακα, σε οξυγόνο – είναι τεράστιες.

Η ολοένα σοβαρότερη κρίση πλήττει ιδίως την πρωτεύουσα, το Νέο Δελχί, όπου ασθενείς πεθαίνουν στις πύλες των ασφυκτικά γεμάτων με ασθενείς δομών υγείας.

Μέχρι εδώ η Ινδία έχει χορηγήσει 150 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων.

Από το Σάββατο, θεωρητικά το πρόγραμμα ανοσοποίησης θα επεκταθεί και δικαίωμα να εμβολιαστούν θα έχουν όλοι οι ενήλικοι πολίτες, με άλλα λόγια 600 εκατομμύρια άνθρωποι.

Όμως πολλά ομόσπονδα κράτη προειδοποιούν πως τα αποθέματα εμβολίων που διαθέτουν είναι ανεπαρκή για να καλύψουν τη ζήτηση και απευθύνουν έκκληση στην κυβέρνηση να δώσει την προτεραιότητα στις ομάδες υψηλού κινδύνου και στις περιοχές που υφίστανται τα βαρύτερα πλήγματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider