Η τουρκική Βουλή καταδικάζει την απόφαση Μπάιντεν για τη Γενοκτονία των Αρμενίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η τουρκική Βουλή καταδικάζει την απόφαση Μπάιντεν για τη Γενοκτονία των Αρμενίων
Οι Τούρκοι βουλευτές κάλεσαν τον Μπάιντεν να «επανεξετάσει» την απόφασή του, η οποία «αναπόφευκτα θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στις διμερείς σχέσεις

Την καταδίκη της Τουρκίας για την απόφαση αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων από την κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν στις ΗΠΑ εξέφρασε η τουρκική βουλή, με σχετικό ψήφισμα της τη Μεγάλη Τρίτη.

«Καταδικάζουμε έντονα τη δήλωση του Μπάιντεν σχετικά με τα γεγονότα του 1915, που περιέχει τα επιχειρήματα του αρμενικού λόμπι, και απορρίπτουμε αυτήν την αβάσιμη συκοφαντία, η οποία δεν έχει κανένα νόημα παρά μόνο την παραποίηση της ιστορίας για πολιτικούς λόγους. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν έχει κανένα νομικό και ηθικό δικαίωμα να κρίνει επί ιστορικών θεμάτων, η δήλωσή του δεν έχει νομική ισχύ», αναφέρει το ψήφισμα.

Οι Τούρκοι βουλευτές κάλεσαν τον Μπάιντεν να «επανεξετάσει» την απόφασή του, η οποία «αναπόφευκτα θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στις διμερείς σχέσεις».

Υπενθυμίζεται πως χθες ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε για τον «καταστροφικό αντίκτυπο» που θα έχει στις τουρκο-αμερικανικές σχέσεις η αναγνώριση από την Ουάσινγκτον της γενοκτονίας των Αρμενίων, κίνηση την οποία χαρακτήρισε «αβάσιμη».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ερντογάν: Καταστροφική η αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τις ΗΠΑ

Πρωθυπουργός Αρμενίας: Ανεκτίμητη υποστήριξη στους απογόνους των θυμάτων της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων και η αμερικανορωσική διαμάχη

gazzetta
gazzetta reader insider insider