Ασφαλιστικά προϊόντα για την προστασία της επιχείρισης

Ιωάννης Αδαμόπουλος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ασφαλιστικά προϊόντα για την προστασία της επιχείρισης
Οι επιχειρηματίες δεν θα πρέπει να αμελούν την θωράκιση της επιχείρησης τους με αξιόπιστα ασφαλιστικά προϊόντα ώστε η επιχειρηματικότητα τους να μην είναι...ριψοκίνδυνη.

Το να είναι κάποιος ιδιοκτήτης μίας επιχείρησης είναι υπέροχο, δημιουργικό και προσφέρει αμέτρητες συγκινήσεις και επιτυχίες. Υπάρχουν όμως και κίνδυνοι που μπορεί να απειλήσουν την ανάπτυξη μίας εταιρίας ή ενός οργανισμού. Οι επιχειρηματίες δεν θα πρέπει να αμελούν την θωράκιση της επιχείρησης τους με αξιόπιστα ασφαλιστικά προϊόντα ώστε η επιχειρηματικότητα τους να μην είναι...ριψοκίνδυνη.

Φυσικά, κάθε επιχείρηση όταν ξεκινάει αλλά ακόμη και όταν αναπτύσσεται έρχεται συνεχώς αντιμέτωπη με επείγουσες ανάγκες που κάνουν την ασφάλιση να μοιάζει δευτερευούσης σημασίας. Όμως δεν είναι. Οι κίνδυνοι από παράγοντες που δεν μπορούν να προβλεφθούν ή να αποτραπούν όπως ένα σεισμός για παράδειγμα, ειδικά σε μία σεισμογενή χώρα όπως είναι η Ελλαδά, δυστυχώς ελλοχεύουν. Τα φυσικά φαινόμενα τα τελευταία χρόνια σε όλο τον κόσμο αλλά και στην χώρα μας έχουν αυξηθεί όχι μόνο στη συχνότητά τους άλλα και στο πόσο πιο ισχυρά και έντονα είναι.

Ο έξυπνος επιχειρηματίας οφείλει να μην εθελοτυφλεί αλλά να κοιτάει μπροστά και με αποφασιστικότητα να κάνει όλες εκείνες τις ενέργειες που απαιτούνται ώστε να είναι προετοιμασμένος να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε κίνδυνο ή δυσάρεστη κατάσταση με τις λιγότερες πάντα απώλειες.

Κίνδυνος μείωσης ή και απώλειας των κεφαλαίων της επιχείρησης μπορούν να συμβούν και από άλλες ξαφνικές καταστροφές όπως είναι η πυρκαγιά, η πλημμύρα, ο κεραυνός, οι κακόβουλες ή οι τρομοκρατικές ενέργειες, μία έκρηξη ή μία διάρρηξη.

Κίνδυνοι είναι και τα ατυχήματα που πιθανόν να λάβουν χώρα στην επιχείρηση ή με υπαιτιότητα της επιχείρησης και να προκαλέσουν βλάβες σε συμβαλλομένους της (πελάτες, προμηθευτές κ.α.), ή ένα ατύχημα υπαλλήλου κατά την εργασία του για το οποίο θα πρέπει να αποζημιωθεί. Όλα τα παραπάνω είναι μερικά δυσάρεστα γεγονότα που συνεπάγονται ξεκάθαρη ζημιά για την επιχείρηση, διαταράσουν την ομαλή λειτουργία της και κάνουν την ασφάλιση να αποτελεί τον αποτελεσματικότερο τρόπο αντιμετώπισης τους. Στην πραγματικότητα αυτό που κοστίζει στην επιχείρηση είναι η έλλειψη ιδιωτικής ασφάλισης απέναντι σε κάθε κίνδυνο, ενώ το κατάλληλο ασφαλιστικό πρόγραμμα που της ταιριάζει ιδανικά μόνο οφέλη έχει να της προσφέρει.

Η ασφαλιστική κάλυψη είναι απαραίτητη και θα πρέπει να αποτελεί ένα από τα πρώτα βήματα της επιχείρησης ανεξάρτητου μεγέθους ή δραστηριότητας αφού εξασφαλίζει τη θωράκιση της από πληθώρα κινδύνων που είναι ικανά να την οδηγήσουν ακόμη και σε ολική διακοπή της επιχειρηματικής της δραστηριότητα.

Η ιδιωτική ασφάλιση είναι δίπλα στον επιχειρηματία σε δύσκολα γεγονότα για να του παρέχει τα κεφάλαια που χρειάζεται ώστε να αντεπεξέλθει και να επανέλθει στην κανονικότητα το συντομότερο δυνατό!

Θλιβερά γεγονότα όπως η μεγάλη πυρκαγιά στο Μάτι αλλά και οι εκτεταμένες πλημμύρες στην Μάνδρα φανερώνουν πόσο υπαρκτός και ισχυρός είναι ο κίνδυνος και κάνουν άμεση την ανάγκη για την ασφάλεια της επιχείρησης.

Αυτό ευτυχώς έχει αρχίσει και γίνεται κατανοητό. Αξίζει να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με την Ετήσια Έκθεση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος για το έτος 2020 οι ασφαλίσεις κατά ζημιών, αύξησαν συνολικά την παραγωγή τους σε ποσοστό 4,3%.

Επιπλέον, σύμφωνα με μελέτη της ΕΑΕΕ που αφορούσε την χρονική περίοδο 1993-2018 αναφορικά με το πλήθος δηλωθεισών ζημιών και το ποσό απαίτησης καταστροφών μεγάλης έκτασης τα ευρήματα έδειξαν ότι 385 εκατ. ευρώ δόθηκαν σε αποζημιώσεις από ασφαλιστικές εταιρίες για 24.000 ζημιές από φυσικές καταστροφές στην Ελλάδα!

Η ασφάλιση του cyber risk

Υψώστε τοίχος προστασίας στις απειλές από επιθέσεις στον κυβερνοχώρο που μπορεί να κοστίσουν στην επιχείρησή σας!

Το 2020 αναμφίβολα είναι για τη χώρα μας χρονιά σταθμός για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, ο οποίος επιταχύνθηκε ιδιαίτερα λόγο του COVID-19.

Τηλεκπαίδευση, τηλεργασία, απομακρυσμένη διαχείριση, e-commerce, φορητή τιμολόγηση, mobility. Σε όλο τον κόσμο επιχειρήσεις ανεξάρτητους μεγέθους και δραστηριότητας αναγκάστηκαν να μεταβούν στο ψηφιακό περιβάλλον και να υιοθετήσουν τις νέες τεχνολογίες για να εργαστούν, να συνεργαστούν, να επικοινωνήσουν. H μετατόπιση ενός μεγάλου μέρους δεδομένων και δραστηριοτήτων της επιχείρησης στο διαδίκτυο έδωσε πρόσφορο έδαφος του "εγκληματίες του κυβερνοχώρου" για επιθέσεις σε ανυποψίαστες... επιχειρήσεις!

Εταρίες και οργανισμοί μοιάζουν ευάλωτες ιδιαίτερα όταν η μετάβαση γίνεται υπό πίεση και υπό συνθήκες όπως μία πανδημία, που δεν δίνουν χρόνο για λεπτομερή διαχείριση. Ευτυχώς σήμερα αξιόπιστα ασφαλιστικά προγράμματα καλύπτουν τους κινδύνους του cyber risk και βρίσκονται δίπλα στον επιχειρηματία με λύσεις που ξεπερνούν κάθε εμπόδιο στην εξέλιξη και την ανάπτυξή του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider