Ιδιώτες ιατροί: Να επιτραπούν οι μετακινήσεις και προς τις ιδιωτικές δομές υγείας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ιδιώτες ιατροί: Να επιτραπούν οι μετακινήσεις και προς τις ιδιωτικές δομές υγείας
Ο ΠΙΣ ζητά να επιτραπούν οι μετακινήσεις και προς τις ιδιωτικές δομές υγείας στην ελληνική περιφέρεια.

Την αντιθεσή του εκφράζει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) "στην διαφοροποίηση", όπως αναφέρει " των ιδιωτών μονάδων παροχής υγείας από τις δημόσιες σε ό,τι αφορά τη δυνατότητα μετάβασης των ασθενών από νομό σε νομό. Συγκεκριμένα, ο ΠΙΣ επισημαίνει ότι "η νέα ΚΥΑ (αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 26044) που αφορά στα έκτακτα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας για την προστασία της Δημόσιας Υγείας στο σύνολο της επικράτειας ως και τη Δευτέρα 10 Μαΐου, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα".

Σύμφωνα με αυτήν, όπως αναφέρει ο ΠΙΣ, "η μετακίνηση για λόγους υγείας περιορίζεται μόνον προς τις δημόσιες δομές υγείας, δημιουργώντας αφενός νομικό ζήτημα όσον αφορά την ισοτιμία της ιατρικής υπογραφής που είναι Νόμος του Κράτους, αφετέρου πρακτικά προβλήματα σε ανθρώπους που πρέπει - για παράδειγμα - να πάνε σε ιδιωτική δομή (ιδιωτικό ιατρείο - κλινική - εργαστήριο) για να κάνουν χημειοθεραπεία ή μετεγχειρητικό έλεγχο και ακόμα προκαλώντας ανυπέρβλητα εμπόδια σε γυναίκες που πρόκειται να γεννήσουν. Ιδιωτικές κλινικές και μαιευτήρια, πολυιατρεία και ιδιωτικά ιατρεία που καλύπτουν κενά του δημόσιου συστήματος και συνεπικουρούν στην αντιμετώπιση της πανδημίας, βρίσκονται με την ΚΥΑ αυτή σε πρακτική δυσχέρεια να επιτελέσουν το έργο τους".

Ο ΠΙΣ ζητεί να γίνει άμεσα τροποποίηση και επαναδιατύπωση της απόφασης αυτής ώστε να επιτραπούν οι μετακινήσεις και στις ιδιωτικές δομές υγείας στην ελληνική περιφέρεια μετά από γνωμάτευση ελευθεροεπαγγελματία ιατρού, ώστε να εξασφαλισθεί η ισότιμη πρόσβαση των πολιτών σε υπηρεσίες υγείας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider