Διεθνή
23-04-2021 | 18:20

Στ. Κυριακίδου: Το εμβόλιο AstraZeneca είναι ένα σημαντικό μέρος του χαρτοφυλακίου εμβολίων μας

Newsroom
Μοιράσου το
Στ. Κυριακίδου: Το εμβόλιο AstraZeneca είναι ένα σημαντικό μέρος του χαρτοφυλακίου εμβολίων μας
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Είναι σαφές ότι τα συνολικά οφέλη του εμβολίου AstraZeneca στην πρόληψη της COVID-19 υπερτερούν των κινδύνων πολύ σπάνιων και ασυνήθιστων παρενεργειών ανέφερε η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδου μετά τις νέες ανακοινώσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων.

«Το εμβόλιο AstraZeneca είναι ένα σημαντικό μέρος του χαρτοφυλακίου εμβολίων μας - είναι ένα αποτελεσματικό εμβόλιο που προστατεύει από σοβαρές ασθένεια και θάνατο, στην ΕΕ και παγκοσμίως» σημείωσε η κ. Κυριακίδου.

Επισήμανε ότι ενημέρωσε όλους τους Υπουργούς Υγείας της ΕΕ για το ενδιάμεσο αποτέλεσμα αυτής της αξιολόγησης και για τον μέγιστο δυνατό συντονισμό των προσεγγίσεων των κρατών-μελών της ΕΕ, με βάση την επιστήμη, λαμβάνοντας υπόψη τις διάφορες εθνικές καταστάσεις.

Ταυτόχρονα, η Επίτροπος υπογράμμισε ότι «η έναρξη των εμβολιασμών σε ολόκληρη την ΕΕ αυξάνεται με τη μέρα. Κατά την τελευταία εβδομάδα, έχουμε δει κατά μέσο όρο 2,5 εκατομμύρια εμβολιασμούς την ημέρα σε ολόκληρη την ΕΕ».

Μέχρι σήμερα, 24,5% του ενήλικου πληθυσμού της ΕΕ έχει εμβολιαστεί με μία δόση και το 9,1% πλήρως εμβολιασμένο ανέφερε η κ. Κυριακίδου.

«Η βάση για επιτυχημένες εκστρατείες εμβολιασμού είναι η εμπιστοσύνη των πολιτών. Η εμπιστοσύνη απαιτεί επιστήμη, σαφήνεια και συνοχή - ας διασφαλίσουμε ότι το παρέχουμε στους πολίτες μας» κατέληξε η Ευρωπαία Επίτροπος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.