ΗΠΑ: Νέο περιστατικό σε εμβολιασμό με το σκεύασμα της Johnson & Johnson

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Νέο περιστατικό σε εμβολιασμό με το σκεύασμα της Johnson & Johnson
Το περιστατικό σημειώθηκε λίγες ώρες προτού συναντηθούν αργότερα σήμερα οι σύμβουλοι των Αμερικανικών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) για να εξετάσουν αν είναι ασφαλές

Μια γυναίκα στο Τέξας στην οποία είχε χορηγηθεί το εμβόλιο της Johnson & Johnson κατά της covid-19 νοσηλεύεται με συμπτώματα παρόμοια με αυτά των έξι ανθρώπων στις ΗΠΑ που εμφάνισαν πρόσφατα θρομβώσεις αφού έλαβαν το ίδιο εμβόλιο, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της υγειονομικής υπηρεσίας του Τέξας χθες Πέμπτη.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγες ώρες προτού συναντηθούν αργότερα σήμερα οι σύμβουλοι των Αμερικανικών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) για να εξετάσουν αν είναι ασφαλές να συνεχιστεί η χορήγηση του μονοδοσικού εμβολίου της J&J, ενώ ανώτεροι υγειονομικοί αξιωματούχοι στις ΗΠΑ αναμένουν ότι θα του δοθεί το πράσινο φως.

Οι υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ συνέστησαν την αναστολή της χορήγησης του εμβολίου της J&J την προηγούμενη εβδομάδα αφού εμφανίστηκαν θρομβώσεις σε έξι από τους περίπου 7 εκατομμύρια ανθρώπους στους οποίους χορηγήθηκε στη χώρα.

Εκπρόσωπος της υγειονομικής υπηρεσίας του Τέξας δήλωσε ότι τα CDC έχουν ενημερωθεί για το περιστατικό, αν και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες για να προστατεύσει την ιδιωτικότητα της ασθενούς.

«Πρόκειται για μια ενήλικη γυναίκα που νοσηλεύεται αφού της χορηγήθηκε το εμβόλιο της J&J με συμπτώματα που μοιάζουν με αυτά των έξι περιστατικών τα οποία αναφέρθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα σε άλλες περιοχές», εξήγησε ο εκπρόσωπος.

Η εφημερίδα Austin American-Statesman, η οποία πρώτη ανέφερε την είδηση, έγραψε ότι οι ομοσπονδιακές αρχές εξετάζουν το περιστατικό.

«Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι απλώς επειδή αναφέρεται κάτι, αυτό δεν σημαίνει ότι προκλήθηκε ή συνδέεται με το εμβόλιο», τόνισε η Ιμέλντα Γκαρσία επιθεωρήτρια αρμόδια για τις μολυσματικές ασθένειες στην υγειονομική υπηρεσία του Τέξας.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) ανακοίνωσε την Τρίτη ότι εντόπισε ενδεχόμενη σύνδεση μεταξύ του εμβολίου της J&J κατά της covid-19 και σπάνια περιστατικά θρομβώσεων σε κάποιους από τους ενήλικες στους οποίους είχε χορηγηθεί στις ΗΠΑ, όμως τόνισε ότι τα οφέλη του εμβολίου είναι περισσότερα από τους κινδύνους.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider