ΗΠΑ: Ξέσπασε χάος στο Κογκρέσο μετά από αναφορά για «ρατσιστικά σκουπίδια»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Ξέσπασε χάος στο Κογκρέσο μετά από αναφορά για «ρατσιστικά σκουπίδια»
«Οι Ρεπουμπλικανοί φοβούνται ότι οι πολιτικές της "λευκής ανωτερότητας" δεν έχουν θέση πουθενά στην Αμερική» δήλωσε ο γερουσιαστής Δημοκρατικών, Μοντερέι Τζόουνς.

Μεγάλη ένταση στο Κογκρέσο των ΗΠΑ προκάλεσαν οι αναφορές του γερουσιαστή των Δημοκρατικών, Μοντερέι Τζόουνς, κατά συναδέλφων του από το κόμμα των Ρεπουμπλικανών μετά από τις αναφορές του πρώτου για απόψεις «ρατσιστικών σκουπιδιών» από στελέχη των Ρεπουμπλικανών.

Στο επίκεντρο βρέθηκε το ζήτημα για την αναγνώριση της περιοχής της Ουάσινγκτον ως πολιτείας, με τον Τζόουνς να απαντά με αιχμηρό τρόπο στον Γερουσιαστή στων Ρεπουμπλικανών Άντι Χάρις από το Μέριλαντ, ο οποίος κατηγόρησε το -ελεγχόμενο από τους Δημοκρατικούς- Κογκρέσο ότι προσπαθεί να καταλάβει την εξουσία στην πολιτεία του Μέριλαντ. Μάλιστα, ο Χάρις προειδοποίησε το Κογκρέσο να μην προσπαθήσει να παραβλέψει την τοπική κυβέρνηση του Μέριλαντ.

Λαμβάνοντας το λόγο, ο Τζόουνς κατηγόρησε το κόμμα των Ρεπουμπλικανών για «ρατσιστικές υπόνοιες» και χαρακτήρισε ως «ρατσιστικά σκουπίδια» τις ιδέες που εκφράζει ο Χάρις.

Ακολούθησε ένταση στην αίθουσα, με στελέχη των Ρεπουμπλικανών να ζητούν από τον Τζόουνς να ανακαλέσει τις δηλώσεις του, με τον ίδιο τον Δημοκρατικό γερουσιαστική να ανακαλεί, λέγοντας πως «οι Ρεπουμπλικανοί φοβούνται ότι οι πολιτικές της "λευκής ανωτερότητας" δεν έχουν θέση πουθενά στην Αμερική».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider