Διεθνή
22-04-2021 | 13:45

Κυριακίδου: Χρειαζόμαστε μια ισχυρή ένωση υγείας

Newsroom
Μοιράσου το
Κυριακίδου: Χρειαζόμαστε μια ισχυρή ένωση υγείας
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Aκόμη έχουμε δρόμο μπροστά μας, ωστόσο ήδη η ΕΕ έχει πάρει τη στροφή χάρη στη στρατηγική της ανέφερε η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδου μιλώντας στην Επιτροπή Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η κ. Κυριακίδου τάχθηκε υπέρ μιας ισχυρής ένωσης υγείας, η οποία έχει ως προτεραιότητα την υγεία των πολιτών και την καλύτερη προετοιμασία για την αντιμετώπιση των απειλών στην υγεία.

Παράλληλα, η Ευρωπαία Επίτροπος υπογράμμισε ότι πρέπει να υπάρχει συνοχή και συντονισμένη προσέγγιση όσον αφορά στα εμβόλια.

Ο ΕΜΑ παρουσίασε τη γνωμοδότησή του για το εμβόλιο της Johnson & Johnson και είδαμε και κράτη μέλη να ακολουθούν τις δικές τους πιο αυστηρές θέσεις για το εμβόλιο της AstraZeneca, επισήμανε η Στέλλα Κυριακίδου, σημειώνοντας ότι «μετά το συμβούλιο των υπουργών Υγείας πριν από δύο εβδομάδες ζήτησα από τον ΕΜΑ να έρθει ξανά με μία νέα επιστημονική γνωμοδότηση για το εμβόλιο της AstraZeneca . Την περιμένω αύριο. Ζητώ καθοδήγηση για ζητήματα που έχουν να κάνουν με την δεύτερη δόση, το φύλο και την ηλικία. Ο στόχος είναι να μπορέσουμε να έχουμε διαβούλευση με τους υπουργούς Υγείας έτσι ώστε να μπορούμε να προχωρήσουμε με συνοχή και για τα δύο αυτά εμβόλια».

Τέλος, σχετικά με το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό τόνισε ότι ο στόχος είναι η διευκόλυνση της ελεύθερης κυκλοφορίας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.