Βολές Τσαβούσογλου κατά Ελλάδας και Κύπρου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βολές Τσαβούσογλου κατά Ελλάδας και Κύπρου
«Ο Νίκος Δένδιας δεν συμπεριφέρθηκε έντιμα» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Στη «ανέντιμη συμπεριφορά» του Νίκου Δένδια αλλά και στην πολιτική της Τουρκίας για το Κυπριακό αναφέρθηκε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες, Τρίτη, στο τηλεοπτικό δίκτυο ΧΑΜΠΕΡ ΤΟΥΡΚ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο κ. Τσαβούσογλου αναφερόμενος στην επίσκεψη του Έλληνα ΥΠΕΞ στην Άγκυρα δήλωσε: «Ο υπουργός Δένδιας δεν συμπεριφέρθηκε έντιμα και δεν ήταν ειλικρινής και πριν από τη συνέντευξη τύπου η ελληνική πλευρά μας είχε πει ότι δεν θα χρησιμοποιούσε κάποια φράση η οποία θα δημιουργούσε πρόβλημα. Με αυτή την προσέγγιση όμως που επέδειξε η ελληνική πλευρά δεν θα είναι εύκολο να προχωρήσουν πάρα πέρα οι σχέσεις. Εμείς παρόλα αυτά είμαστε έτοιμοι χωρίς προϋποθέσεις να συζητήσουμε θέματα των οποίων οι λύσεις είναι πιο εύκολες».

Για το Κυπριακό, ο Τσαβούσογλου είπε ότι «επί 53 χρόνια συζητάμε για μια ομοσπονδιακή λύση. Οι συζητήσεις δεν έχουν ευοδωθεί. Δεν βρέθηκε κάποια λύση. Επομένως θα βάλουμε στο τραπέζι τη λύση των δύο κρατών».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider