Διεθνή
19-04-2021 | 13:03

Iσπανία: Εξετάζεται η καθυστέρηση της χορήγησης της δεύτερης δόσης των εμβολίων Moderna και Pfizer

Newsroom
Μοιράσου το
Iσπανία: Εξετάζεται η καθυστέρηση της χορήγησης της δεύτερης δόσης των εμβολίων Moderna και Pfizer
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Το υπουργείο Υγείας της Ισπανίας εξετάζει την καθυστέρηση χορήγησης της δεύτερης δόσης κάποιων από τα εμβόλια κατά της covid-19 για τους πολίτες κάτω των 80 ετών για να αυξηθεί έτσι ο αριθμός των πολιτών που θα έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με την πρώτη δόση, έγραψε σήμερα η El Mundo επικαλούμενη ένα επίσημο έγγραφο.

Με βάση την πρόταση αυτή, οι ασθενείς θα λάβουν την δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer και της Moderna έπειτα από οκτώ εβδομάδες, αντί για τρεις που ισχύει σήμερα, έγραψε η εφημερίδα. Αν εγκριθεί η πρόταση, θα σηματοδοτήσει μια διαφοροποίηση από την ισχύουσα πολιτική της κυβέρνησης, η οποία προβλέπει την χορήγηση στις ευάλωτες ηλικιακές ομάδες και των δύο δόσεων του εμβολίου το συντομότερο δυνατό.

Το υπουργείο Υγείας δεν ήταν άμεσα διαθέσιμο να σχολιάσει.

Χώρες όπως το Ισραήλ και η Βρετανία, που έχουν επιλέξει να παράσχουν εμβόλια σε όσο το δυνατόν περισσότερους --τουλάχιστον την μία δόση για την ταχύτερη επίτευξη της συλλογικής ανοσίας--, έχουν καταγράψει ως επί το πλείστον θετικά αποτελέσματα.

Παρά τις καθυστερήσεις στην χορήγηση του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson και στις προμήθειες του εμβολίου της AstraZeneca, η Ισπανία εξακολουθεί να εκτιμά ότι οι μισοί από τους 47 εκατομμύρια κατοίκους της χώρας θα έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις ως τα τέλη Ιουλίου.

Στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Παρασκευή δείχνουν ότι το 7% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις, ενώ το 19% τουλάχιστον με τη μία. Η υπουργός Υγείας Καρολίνα Νταρίας δήλωσε σήμερα ότι η χώρα θα παραλάβει 1,7 εκατομμύριο δόσεις από το εμβόλιο της Pfizer από τις 26 Απριλίου.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.