Διεθνή
12-04-2021 | 19:28

Γερμανία: Ο κίνδυνος μετάδοσης του κορονοϊού βρίσκεται στο εσωτερικό μη επαρκώς εξαεριζομένων χώρων

Newsroom
Μοιράσου το
Γερμανία: Ο κίνδυνος μετάδοσης του κορονοϊού βρίσκεται στο εσωτερικό μη επαρκώς εξαεριζομένων χώρων
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Κορυφαίοι ερευνητές της επιστήμης αερολυμάτων της Γερμανίας ζητούν από την ομοσπονδιακή και τις κυβερνήσεις των κρατιδίων να μην λαμβάνουν συμβολικά μέτρα για τον περιορισμό της διάδοσης της επιδημίας του κορονοϊού στους εσωτερικούς χώρους, διότι ο κίνδυνος βρίσκεται ακριβώς εκεί εάν οι χώροι αυτοί δεν εξαερίζονται επαρκώς.

«Αν θέλουμε να ελέγξουμε την πανδημία, πρέπει να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες ότι ο κίνδυνος κρύβεται στο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ. Θεωρείται βέβαιο ότι ο κορονοϊός εξαπλώνεται κυρίως μέσω του αέρα. Τα συμβολικά μέτρα στους εσωτερικούς χώρους δεν επαρκούν», προειδοποιούν με επιστολή τους προς την ομοσπονδιακή και τις κρατιδιακές κυβερνήσεις, η οποία βρίσκεται στη διάθεση του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa).

«Δυστυχώς, μέχρι σήμερα, τα βασικά ευρήματα του ερευνητικού μας έργου δεν έχουν μεταφραστεί σε πρακτική δράση. Θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά μέτρα σε σπίτια, γραφεία, αίθουσες διδασκαλίας, συγκροτήματα κατοικιών και εγκαταστάσεις αποκατάστασης και φροντίδας» ασθενών και ηλικιωμένων, τονίζουν οι υπογράφοντες την επιστολή.

Οι επιστήμονες προειδοποιούν επίσης ότι «η μετάδοση του ιού γίνεται σε εσωτερικούς χώρους παρότι δεν υπάρχει άμεση επαφή με μολυσμένο άτομο, αλλά το άτομο αυτό βρίσκεται σε χώρο ο οποίος δεν εξαερίζεται καλά. Αντιθέτως, οι συζητήσεις σχετικά με τους περιπάτους στις όχθες ποταμών, την παραμονή σε υπαίθριες μπιραρίες, το τζόκινγκ ή την ποδηλασία, είναι αντιπαραγωγικές», καταλήγουν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.