Διεθνή
12-04-2021 | 14:01

Μ. Βαρβιτσιώτης: Η συμπεριφορά της Τουρκίας θα καθορίσει αν θα πραγματοποιηθούν οι επικείμενες επαφές μας

Newsroom
Μοιράσου το
Μ. Βαρβιτσιώτης: Η συμπεριφορά της Τουρκίας θα καθορίσει αν θα πραγματοποιηθούν οι επικείμενες επαφές μας
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η συμπεριφορά της Τουρκίας θα καθορίσει το αν θα πραγματοποιηθούν οι επικείμενες ελληνοτουρκικές επαφές, ήταν το μήνυμα που έστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά».

Ειδικότερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε ότι η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών στην Τουρκία θα γίνει εφόσον δεν υπάρχουν σοβαρές προκλήσεις, οι οποίες θα οδηγήσουν στην ακύρωση αυτής της επίσκεψης.

Πρόσθεσε, ακόμη, πως από την ελληνική πλευρά δεν είναι στόχος να πάμε σε ακύρωση, αυτό όμως -όπως είπε- θα κριθεί από τη συμπεριφορά των γειτόνων μας, οι οποίοι θα πρέπει να δείξουν την ανάλογη σοβαρότητα. Παρέπεμψε δε στις προχθεσινές προκλητικές αναρτήσεις από την τουρκική πλευρά, που δεν καλλιεργούν ένα καλό κλίμα.

Ερωτώμενος για την πρόσφατη επίσκεψη των προέδρων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στην 'Αγκυρα, ο αναπληρωτής υπουργός υπογράμμισε ότι «το Sofagate ήταν σε επίπεδο εικόνας τραυματικό για την ευρωπαϊκή ηγεσία», γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και του επικεφαλής της ΚΟ του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ, ωστόσο υπογράμμισε ότι τα μηνύματα τα οποία εστάλησαν από την ευρωπαϊκή ηγεσία στην Τουρκία ήταν απολύτως ταυτισμένα με αυτά τα οποία ζήτησε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.