O Φαχρετίν Αλτούν κατηγορεί την Ελλάδα για υπόθαλψη τρομοκρατών - Η απάντηση του Υπ.Εξ.

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
O Φαχρετίν Αλτούν κατηγορεί την Ελλάδα για υπόθαλψη τρομοκρατών - Η απάντηση του Υπ.Εξ.

Με δημοσίευμα στο Twitter και ένα βίντεο διάρκειας τριών λεπτών, ο Φαχρετίν Αλτούν, επικεφαλής της Διεύθυνσης Επικοινωνιών της Προεδρίας της Τουρκίας επιτίθεται στην Ελλάδα και την κατηγορεί για υπόθαλψη τρομοκρατικών οργανώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι σε λίγες ημέρες θα μεταβεί στην Άγκυρα για προγραμματισμένη συνάντηση ο Υπ.Εξ. Νίκος Δένδιας με τον ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Η Ελλάδα υποθάλπει τρομοκρατικές οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένου του ΡΚΚ. Σε μία δήθεν δομή φιλοξενίας προσφύγων εντός της ΕΕ, οι τρομοκράτες σχεδιάζουν επιθέσεις (συμπεριλαμβανομένων βομβιστικών επιθέσεων) εναντίον της Τουρκίας, ενός συμμάχου του ΝΑΤΟ – την στιγμή που πραγματικοί πρόσφυγες εγκαταλείπονται να πεθάνουν στο Αιγαίο. Είναι ώρα να σταματήσουμε την ατιμωρησία της Ελλάδας!», αναφέρει στο tweet του ο Αλτούν.

Το βίντεο αναφέται στη δράση του PKK, που στην Τουρκία είναι χαρακτηρισμένο ως τρομοκρατική οργάνωση και στη βοήθεια που λαμβάνει από άλλα κράτη, όπως η Γερμανία και η Ελλάδα. Εστιάζοντας στην Ελλάδα, το βίντεο που παραθέτει ο Αλτούν, δείχνει τη δήθεν στήριξη που παρείχε η Ελλάδα στο PKK μέσω ενεργειών που είχαν γίνει στα τέλη της δεκαετίας του '90 όταν έγινε η σύλληψη του παλιού ηγέτη του ΡΚΚ, Αμπτουλάχ Οτσαλάν. Στπ βίντεο φαίνεται δήλωση που αναφέρει ότι η προσφυγική δομή στο Λαύριο αποτελεί ορμητήριο του ΡΚΚ.

Τέλος, γίνεται αναφορά στην δήθεν ανοιχτή στήριξη της Ελλάδα στην οργάνωση FETO, που εντάσσεται στο Κίνημα Χιζμέτ του Φετουλάχ Γκιουλέν και θεωρούνται οι υποκινητές του πραξικοπήματος του 2016. Η αναφορά αυτή είναι στα πλαίσια της αθώωσης των 8 Τούρκων αξιωματικών που κατέφυγαν στην Ελλάδα με ελικόπτερο το 2016, αμέσω μετά το πραξικόπημα και η υπόθεσή τους τελεσιδήκησε με απόφαση του ΣτΕ τον Μάιο του 2018. Έκτοτε, οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί αφέθησαν ελεύθεροι και τους παρασχέθηκαν τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα για να πάνε όπου επιθυμούν.

Το βίντεο κλείνει με παραινέσεις στην Ελλάδα να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις της Τουρκίας και να καταδιώξει τους γκιουλενιστές, το ΡΚΚ αλλά και το ακραοαριστερό κόμμα DHKP-C.

Το Υπ.Εξ. σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα αναφέρει:

"Απορρίπτουμε κατηγορηματικά κάθε προσπάθεια σπίλωσης της εικόνας της Ελλάδας μέσω της προβολής απαράδεκτων μυθευμάτων.

Ερώτημα δημιουργεί η επιλογή του χρόνου εμφάνισης τέτοιων ανυπόστατων και φαιδρών ισχυρισμών".

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider