Διεθνή
09-04-2021 | 12:06

Toshiba: «Ανεπιθύμητη» η προσφορά εξαγοράς της CVC Capital Partners

Newsroom
Μοιράσου το
Toshiba: «Ανεπιθύμητη» η προσφορά εξαγοράς της CVC Capital Partners
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Ο πρόεδρος της Toshiba χαρακτήρισε σε δήλωση του «ανεπιθύμητη» την πρόσφορα εξαγοράς που δέχτηκε η εταιρεία από την CVC Capital partners, κι επίσης θα χρειαζόντουσαν πολυποίκιλες εγκρίσεις και χρηματοδότηση.

«Η αρχική προσφορά της CVC ήταν τελείως ανεπιθύμητη και δεν ξεκίνησε με πρωτοβουλία της Toshiba», δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΣ Osamu Nagayama.

Η Toshiba επεξεργάζεται την πρόταση ύψους 20 δισ. δολαρίων από την επενδυτική εταιρεία. Η συμφωνία θα βοηθούσε την προστασία της Toshiba και του CEO Nobuaki Kurumatani, που έφθασε στην εταιρεία από την CVC, εν μέσω αυξανόμενων πιέσεων από τους μετόχους.

Ωστόσο, οι αναλυτές προειδοποιούν για σκληρές αναθεωρήσεις από τις ρυθμιστικές αρχές, καθώς η εταιρεία δραστηριοποιείται και στην κατασκευή πυρηνικών αντιδραστήρων και μπαταριών λιθίου που χρησιμοποιούνται στα στρατιωτικά υποβρύχια.

Ο Nagayama σχολίασε πως η πρόταση της CVC εξαρτάται από την χρηματοδοτική βοήθεια συν-επενδυτών και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

«Υπολογίζουμε πως μια τέτοια χρηματοδοτική διαδικασία απαιτεί σημαντικά αποθέματα χρόνου και περιλαμβάνει μια πολυπλοκότητα που πρέπει να ληφθεί υπόψη», τόνισε, προσθέτοντας πως το ΔΣ θα εξέταζε με προσοχή την πρόταση.

Φωτό: @Associated Press

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.