Ελλάδα
06-04-2021 | 09:36

Σταμπουλίδης: «Υποδειγματικός» ο τρόπος που λειτουργεί το λιανεμπόριο

Newsroom
Μοιράσου το
Σταμπουλίδης: «Υποδειγματικός» ο τρόπος που λειτουργεί το λιανεμπόριο
live updates: Ανανεώθηκε πριν

«Υποδειγματικός» είναι ο τρόπος που λειτουργεί το λιανεμπόριο σύμφωνα με τους κανόνες που θεσπίζονται και αυτό το έχουν διαπιστώσει και οι ειδικοί, τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Παράλληλα, ο κ. Σταμπουλίδης αναφέρθηκε στις έντονες αντιδράσεις του εμπορικού κόσμου σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη, εξηγώντας πως φτάσαμε στην εξαίρεση του ανοίγματος του λιανεμπορίο σε αυτές τις περιοχές.

Όπως είπε ο κ. Σταμπουλίδης υπήρχε εισήγηση για οριζόντιο άνοιγμα των καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα από τις αρχές της εβδομάδας και το «πράσινο φως» δόθηκε από την επιτροπή των ειδικών που συνεδρίασε την Τετάρτη. Τα επιδημιολογικά δεδομένα όμως των αμέσως επόμενων ημερών υποχρέωσαν την επιτροπή να αλλάξει την απόφαση της και το βράδυ της Παρασκευής ζήτησε να μην ανοίξουν τα καταστήματα στις προαναφερθείσες περιοχές, εισήγηση που βεβαίως έγινε δεκτή από την κυβέρνηση.

 Όπως είπε ο κ. Σταμπουλίδης, καταλαβαίνει τη δυσφορία των καταστηματαρχών, αλλά δεν είναι η πρώτη φορά μέσα στην πανδημία που ισχύουν ειδικά μέτρα για ορισμένες περιοχές. Μάλιστα, όπως ανέφερε ως παράδειγμα, η αγορά της Θεσσαλονίκης έχει λειτουργήσει 37 μέρες περισσότερες από την αγορά της Αθήνας, από την αρχή της πανδημίας.

Ερωτηθείς για το αν το Υπουργείο του θα προτείνει να ανοίξουν τα καταστήματα σε αυτές τις περιοχές την επόμενη εβδομάδα, είπε πως αυτή είναι η πάγια πρόταση της υπηρεσίας, αλλά τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο τον έχουν πάντα οι ειδικοί που θα συνεδριάσουν μέσα στην εβδομάδα, θα εκτιμήσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα και θα αποφανθούν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.