Ελλάδα
31-03-2021 | 09:51

Σταμπουλίδης: Πάμε για άνοιγμα της αγοράς με το 13032 - Όχι σε μοντέλο click away και click inside

Newsroom
Μοιράσου το
Σταμπουλίδης: Πάμε για άνοιγμα της αγοράς με το 13032 - Όχι σε μοντέλο click away και click inside
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Μήνα μετάβασης χαρακτήρισε τον Απρίλιο ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, μιλώντας στο OPEN, υπογραμμίζοντας πως θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό και να «σηκώσουμε ρολά».

Ο ίδιος αναφέρθηκε, παράλληλα, στα δύο νέα εργαλεία που έχουμε, πλέον, στη διάθεσή μας: το εμβόλιο και τα self tests.

Κληθείς να περιγράψει το σχέδιο της κυβέρνησης για το πώς θα ανοίξουν τα καταστήματα - εφόσον δοθεί το «πράσινο φως» από την Επιτροπή - ο κύριος Σταμπουλίδης ξεκαθάρισε πως δεν θα επιστρέψουμε στο «μοντέλο της φυσαρμόνικας».

Αναφορικά με το «click away» και το «click inside», σημείωσε πως πρόκειται για δύο εργαλεία που δεν βοηθούν στην παρούσα φάση, καθώς στόχος είναι πλέον οι κλάδοι που θα ανοίξουν να παραμείνουν ανοιχτοί.

Θέλουμε να βρεθεί εκείνη η σχέση μεταξύ επιχειρήσεων, κοινωνίας και ιού, ώστε να παραμένουμε προστατευμένοι, διευκρίνισε ο Γενικός Γραμματέας.

Αναφέρθηκε, παράλληλα, στα εργαλεία που θα χρησιμοποιηθούν σε αυτή τη νέα φάση, το 13032 και τον χρονικό περιορισμό, κάνοντας λόγο για «πολύ πιο αυστηρούς περιορισμούς από το click in shop και το click way».

Θα ανοίξουν και τα πολυκαταστήματα

Ο κύριος Σταμπουλίδης τόνισε, μάλιστα, πως, μόλις δοθεί η έγκριση των ειδικών, θα ανοίξουν κανονικά και τα πολυκαταστήματα. 

«Οι κανόνες ήταν οριζόντιοι στην προηγούμενη φάση, δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να γίνει τώρα διάκριση», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Για τα γυμναστήρια, τέλος, ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται κανένα θέμα ανοίγματος στην παρούσα φάση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.