Νέα έκρηξη κρουσμάτων αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο ΕΟΔΥ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα έκρηξη κρουσμάτων αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο ΕΟΔΥ
Μεγάλος αναμένεται να είναι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων και σήμερα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ίσως ξεπεράσει και το προηγούμενο ρεκόρ. 

Μεγάλος αναμένεται να είναι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων και σήμερα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ίσως ξεπεράσει και το προηγούμενο ρεκόρ.

Για μεγάλο αριθμό κρουσμάτων έκανε λόγο και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, λέγοντας ότι «τα κρούσματα σήμερα θα είναι πάρα πολλά». Αναφερόμενος στο σταδιακό άνοιγα της οικονομίας, στον ΣΚΑΪ 100,3, ο υπουργός επισήμανε ότι η κυβέρνηση καλείται να ισορροπήσει ανάμεσα σε δύο αντικρουόμενες δυνάμεις, αφενός την πίεση στο σύστημα υγείας, αφετέρου την φυσική κόπωση των πολιτών, αλλά και στην κόπωση των επιχειρήσεων.

Σημείωσε ότι είναι ήδη έτοιμο ένα εναλλακτικό σύστημα για να λειτουργήσει κανονικά το λιανεμπόριο με SMS και χρονικό περιορισμό. «Δεν τίθεται ζήτημα να θυσιαστεί η δημόσια υγεία. Είναι το πρώτο κριτήριό μας», ξεκαθάρισε, επισημαίνοντας ότι όλα θα συζητηθούν μέσα στην εβδομάδα με τους λοιμωξιολόγους.

Σημειώνεται πως η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων συνεδριάζει αύριο Τετάρτη, όπου εξετάζεται να αποφασιστεί η απελευθέρωση των μετακινήσεων από το Σάββατο, η λειτουργία του λιανεμπορίου από τη Δευτέρα και το άνοιγμα των Λυκείων.

Νωρίτερα, εξάλλου, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, επεσήμανε ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να κάνει μια μετατόπιση των μέτρων, προκειμένου να δοθούν δικλείδες αποσυμπίεσης και να περιοριστούν οι εστίες υπερμετάδοσης, υπογραμμίζοντας ότι τα ψυχικά αποθέματα των πολιτών έχουν εξαντληθεί και είναι διάχυτη η διάθεση πολιτών να κερδίσουν κομμάτι της ζωής.

Όπως τόνισε ο υπουργός, στο πλέγμα των μέτρων που εξετάζονται είναι και η απελευθέρωση της διαδημοτικής μετακίνησης, ώστε οι πολίτες να έχουν διέξοδο στην ύπαιθρο και να περιοριστούν οι συναθροίσεις στα σπίτια, εξετάζεται το άνοιγμα κυρίως των Λυκείων καθώς και το άνοιγμα του λιανεμπορίου με περιορισμένους και αυστηρούς όρους.

«Πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να ανοίξει κάποιες δραστηριότητες μέσα στον Απρίλιο», τόνισε από την πλευρά του και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας. Συμπλήρωσε, ωστόσο, ότι η Κυβέρνηση περιμένει τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων πριν ανακοινώσει τις αποφάσεις. Καταλαβαίνουμε την κόπωση των πολιτών, αλλά κοιτάμε πρώτα από όλα το συμφέρον της δημόσιας Υγείας, υπογράμμισε. Ενώ, άφησε να εννοηθεί πως μέσα στο Σαββατοκύριακο θα επιτραπούν οι διαδημοτικές μετακινήσεις, ωστόσο ξεκαθάρισε πως είναι νωρίς ακόμη για να μιλήσουμε για μετακινήσεις από νομό σε νομό και για Πάσχα στο χωριό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider