Σε επίπεδα ρεκόρ οι νοσηλευόμενοι ασθενείς με κορονοϊό στην Ουκρανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε επίπεδα ρεκόρ οι νοσηλευόμενοι ασθενείς με κορονοϊό στην Ουκρανία
Πρώτη φορά οι ασθενείς με Covid-19 στα νοσοκομεία της χώρας ξεπερνούν τους 5.000. Κοντά στις 32.000 οι συνολικοί θάνατοι από τη νόσο.

Στο υψηλότερο σημείο από την αρχή της πανδημίας του κορονοϊού έφτασε ο αριθμός των νοσηλευόμενων με τη νόσο στην Ουκρανία, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο υπουργός Υγειάς της χώρας, Μαξίμ Στεπάνοφ.

Με ανάρτηση στο Facebook, ο Στεπάνοφ ανέφερε πως ο αριθμός των νοσηλευόμενων με κορονοϊού έφτασε τα 5.052 άτομα, ξεπερνώντας τον προηγούμενο ρεκόρ των 4.887 νοσηλευόμενων που είχε καταγραφεί στις 17 Μαρτίου.

Το Κίεβο ανακοίνωσε ακόμα 11.932 νέα κρούσματα και 203 θανάτους από τη νόσο για το τελευταίο 24ωρο, με το σύνολο των μολύνσεων από Covid-19 στην Ουκρανία να ξεπερνά τα 1.640.000 και τα θύματα από κορονοϊό να διαμορφώνονται σε 31.954 μέχρι σήμερα.

Ο υπουργός συνέδεσε την επιδείνωση της κατάστασης με την εξάπλωση του παραλλαγμένου στελέχους του ιού που πρώτα ταυτοποιήθηκε στη Βρετανία και που εντοπίστηκε στην Ουκρανία στα τέλη Φεβρουαρίου, ενώ εξελίσσεται με αργούς ρυθμούς ο εμβολιασμός.

Έως τώρα στη χώρα των 41 εκατ. κατοίκων, περίπου 197.000 άνθρωποι έχουν λάβει τις πρώτες δόσεις από τότε που ξεκίνησε η εμβολιαστική εκστρατεία πριν από ένα μήνα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider