Αυστηρότερα μέτρα ελέγχου στα σύνορα Ισπανίας - Γαλλίας λόγω του κορονοϊού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυστηρότερα μέτρα ελέγχου στα σύνορα Ισπανίας - Γαλλίας λόγω του κορονοϊού
Σύμφωνα με το το ισπανικό υπουργείο Υγείας, οι πολίτες που θα βάλλουν να διαβούν οδικώς τα σύνορα από τη Γαλλία θα πρέπει να έχουν μαζί τους αρνητικό δείγμα τεστ PCR για τον κορονοϊό.

Σε αυστηροποίηση των μέτρων εισόδου στην Ισπανία από τη Γαλλία μέσω των χερσαίων συνόρων των δύο χωρών προχωρά η κυβέρνηση του Πέδρο Σάντσεθ στη Μαδρίτη, σε μια ακόμα προσπάθεια να ανακόψει την αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού.

Όπως ανακοίνωσε το Σάββατο το ισπανικό υπουργείο Υγείας, οι πολίτες που θα βάλλουν να διαβούν οδικώς τα σύνορα από τη Γαλλία θα πρέπει να έχουν μαζί τους αρνητικό δείγμα τεστ PCR για τον κορονοϊό που θα πρέπει να έχει διεξαχθεί τουλάχιστον 72 ώρες πριν από την άφιξη τους στα σύνορα.

«Το μέτρο θα ισχύσει τρεις μέρες αφού δημοσιευτεί στην εφημερίδα της κυβερνήσεως και θα ισχύει ωσότου η κυβέρνηση ανακηρύξει το τέλος της υγειονομικής κρίσης που έχει προκαλέσει ο Covid-19» σημειώνεται στην ανακοίνωση του ισπανικού υπουργείου Υγείας.

Σημειώνεται πως η Ισπανία παρουσιάσει ένα από τους μεγαλύτερους αριθμούς κρουσμάτων και θυμάτων από την πανδημία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ξεπερνώντας την Παρασκευή τους 75.000 νεκρούς από τον κορονοϊό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider