Διεθνή
17-03-2021 | 15:34

ΗΠΑ: Σε χαμηλό έξι μηνών οι ενάρξεις ανέγερσης κατοικιών τον Φεβρουάριο

Newsroom
Μοιράσου το
ΗΠΑ: Σε χαμηλό έξι μηνών οι ενάρξεις ανέγερσης κατοικιών τον Φεβρουάριο
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η κατασκευή κατοικιών υποχώρησε σε χαμηλό έξι μηνών στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο καθώς ο παγετός έπληξε μεγάλα τμήματα της χώρας, σε ένα βήμα πίσω για τη στεγαστική αγορά η οποία εξακολουθεί να στηρίζεται από το ισχνό απόθεμα κατοικιών την ώρα που η ζήτηση για μεγαλύτερες κατοικίες είναι ισχυρή.

Οι ενάρξεις ανέγερσης κατοικιών υποχώρησαν 10,3% στον εποχικά προσαρμοσμένο ετήσιο ρυθμό των 1,421 εκατομμύρια μονάδων τον περασμένο μήνα, ήτοι στο χαμηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Αύγουστο, ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters είχαν προβλέψεις ότι οι ενάρξεις θα περιορίζονταν στον ρυθμό των 1,560 εκατομμυρίων μονάδων τον Φεβρουάριο. 

Ο παγωμένος καιρός, που εκδηλώθηκε πιο έντονα στο Τέξας και άλλα τμήματα του πυκνοκατοικημένου νότου στο δεύτερο μισό του Φεβρουαρίου, έβαλε φρένο στις λιανικές πωλήσεις και στην παραγωγή των εργοστασίων. 

Οι ενάρξεις ανέγερσης κατοικιών υποχώρησαν στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, στις Μεσοδυτικές ΗΠΑ και στον νότο, αλλά αυξήθηκαν στα δυτικά. Οι οικοδομικές άδειες για μελλοντική κατασκευή κατοικιών έκαναν βουτιά 10,8% στις 1,682 εκατομμύρια τον περασμένο μήνα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.